×

Neymar teljesen kiborult a PSG rosszindulatán

A brazil labdarúgóhoz közeli források azt állítják, karrierje során sosem látták még ennyire letörve Neymart, aki nagyon dühös és csalódott klubja, a Paris Saint-Germain magatartása láttán.

A Sport cikke szerint Neymar igen dühös lett, mikor megtudta, a francia bajnoknak nem sikerült megállapodnia a Barcelonával, így hiába szeretett volna visszaköltözni Katalóniába, legalább januárig biztosan nem tud eligazolni a francia fővárosból - egy szerződésében foglalt bekezdés viszont arról árulkodik, hogy 2020 nyarán biztosan távozhat, amennyiben valamely klub kifizet érte 170 millió eurót.


A brazil támadóhoz közeli források azt állítják, karrierje során sosem látták ilyen mélyen a játékost, aki teljesen összetört, frusztrált és fűti a harag, mivel állítása szerint a PSG katari tulajdonosa csak azért blokkolta az üzletet, hogy őt megleckéztesse, a Barca ugyanis minden feltételnek megfelelő ajánlatot tett le az asztalra: 150 millió euró (ebből 20 a játéks saját pénze), plusz Ivan Rakitic, Jean Clair Todibo, valamint Ousmane Dembélé kölcsönbe.   


Anyagi oldalról nézve valóban nehezen magyarázható, miért jár jobban a PSG, ha Neymar jövő nyáron 170 millió euró ellenében lép le, míg most mindent egybevetve körülbelül 200 milliót kapott volna érte – a Transfermarkt szerint Rakitic piaci értéke 40, Todibóé 8 millió euró, plusz 150 készpénzben, s mindemellé érkezett volna kölcsönbe Dembélé.


Mindezek után kijelenthető, ez volt Neymar legkeményebb nyara, mert nem elég, hogy egy olyan klubban kell maradnia, amelynél nem mutatkozik rá sok esély, hogy Bajnokok Ligáját és Aranylabdát nyerjen, de még egy nemi erőszak miatti perrel is szembe kellett nézzen, ráadásul sorrendben harmadik bokasérülése miatt a brazil rendezésű Copa Américáról is lemaradt, melyet végül a házigazda nyert meg.


Kérdés, mindezek után mennyire lesz motivált a szezonban a 27 éves játékos, aki talán már egyetérthet azokkal a véleményekkel, melyek szerint legalább két évet elpazarolt a karrierjéből.