Musorujsag
Élő Eredmények

Ez a szám mutatja, nem működik a Barca átigazolási politikája

m4sport.hu
2019 nyarát nem számolva az elmúlt négy átigazolási szezonban vásárolt játékosok több mint kétharmadát már eladta a Barcelona, a 2015 és 2018 között pénzért igazolt 22 futballistából mindössze 7 tagja a jelenlegi keretnek.
Josep Maria Bartomeu (fotó: EPA/Alejandro Garcia)

A 2014/2015-ös szezon vége óta – a legutóbbi nyarat nem számolva – 680 millió eurót fizettek ki új szerzeményekre, ennek azonban csak egy töredéke nevezhető jól és hasznosan elköltöttnek – erre mutatott rá tweetjében Eduardo Fdez-Abascal, az ESPN újságírója.

A vizsgált időszakban vásárolt 22 játékosból csak Samuel Umtiti (25m €), Nélson Semedo (35.7m €), Ousmane Dembélé (125m €), Arturo Vidal (18m €), Arthur (31m €), Jean-Clair Todibo (1m €) és Clément Lenglet (35.9m €) tagja a jelenlegi keretnek, de per pillanat aligha fogható rá bármelyikükre, hogy a következő 5 év Barcelonájának gerince rá épülne. (Eduardo Fdez-Abascal tweetjében nem szerepel Jean-Clair Todibo neve, ezért lett a 21-ből 22.)

Coutinhóból csúnya kapufa lett (fotó: EPA/SASCHA STEINBACH)

Eközben olyan komoly összegért cserében érkezők nem tudták beváltani a hozzájuk fűzött reményeket, mint Philippe Coutinho (135m €), Malcom (41m €), Arda Turan (34 m €), André Gomes (37 m €) vagy Paco Alcácer (30 m €) – egy rövid klubnál töltött idő után mindannyian eladásra kerültek.

Ha az átigazolási piac kiadásainak és bevételeinek egyenlegét tekintjük, a vizsgált időszakban 240 millió eurót költött kerete alakítására a Barcelona, de az elmúlt években nem sikerült olyan játékosokat találni, akikre garantáltan és hosszú távon építhetik a jövőt, miközben az elmúlt években a B csapatból sem érkeztek olyan reménységek, akik kimondottan lázba hoznák a szurkolókat.

Talán a 16 éves Anssumane Fati lesz a fecske, aki nyarat csinál?

További tartalmak