×

Az eltiltás már most hatalmas nyereség a Chelsea-nek

Mivel idén nem tudtak új játékost venni, hatalmas nyereséggel zárták az átigazolási szezont.

Chelsea (fotó: https://www.thesun.co.uk) fotó: https://www.thesun.co.ukFrank Lampardot július 4-én nevezték ki a Chelsea labdarúgócsapatának edzőjének. Játékosként 13 évet húzott le a klubnál, és minden trófeát megnyert amit lehetett. Edzőként még várnak rá a kiemelkedő eredmények, de egy komoly sikert már fel tud mutatni, még ha nem is sok köze van hozzá.

Az angol The Sun összeállítása alapján ugyanis az ő nevéhez kötődik az Abramovics-korszak legnagyobb pozitív mérleggel zárult átigazolási szezonja. Amióta a korábbi középpályás irányítja a csapatot, már 133 millió font folyt be a klubkasszába játékosmozgás kapcsán. Ebben persze jelentős szerepet játszik, hogy a klubot kizárták az átigazolási piacról, így jövő nyárig nem is tud új játékost szerződtetni. (A klubot a 18 éven aluli labdarúgókra vonatkozó átigazolási szabályok megszegése miatt zárták ki idén februárban a következő két átigazolási időszakból.)

Lampard érkezése óta 21 játékos távozott a Chelsea-től, köztük Eden Hazard és Alvaro Morata, akikért összesen 173 millió fontot kaptak. A bevétel ennek ellenére csak 133 millió, mert a Realtól kölcsönben lévő Mateo Kovacic 40 millióért került végleg a londoniakhoz. (Mivel kölcsönben már a klubnál volt, őt megvehették.)

Amióta az orosz milliárdos a tulajdonos, eddig csak a csapatot 2008/09-es évben irányító Luiz Felipe Scolari tudott anyagilag nyereséges szezont felmutatni, akkor 13 milliós plusz volt a kasszában.

José Mourinho két korszaka összesen 288 milliós kiadást hozott. Antonio Conte a 2017/18-as szezonban ugyan 234 millió fontot költött, mégis csak 76 milliós mínusszal zárt. Valószínűleg jövő nyáron Lampard is mínuszba kerül, hiszen akkor már igazolhatnak új játékost, és Abramovics sosem sajnálta a pénzt, ha edzője kiszemelt valakit. Az új játékosokra pedig szükség van, hiszen a csapatban több öregedő játékos (Willian, Pedro, Olivier Giroud) is található.