Musorujsag
Élő Eredmények

Rebrov: Nem azért érkeztünk, hogy pontokat hagyjunk az ellenfélnél

m4sport.hu
A Ferencváros labdarúgócsapata az Espanyol otthonában kezdi meg szereplését az Európa Liga csoportkörében. A zöld-fehéreket irányító Szerhij Rebrov magabiztosan nyilatkozott a barcelonai találkozó előtt.

A magyar bajnok 15 év után szerepel ismét európai kupasorozatban és az elmúlt 12 szezonban a spanyolok sem jutottak be egyik nemzetközi kupa főtáblájára sem, ezért mindkét együttes fokozottan készül a csoportmérkőzésekre.

Rebrov elmondta, nem feltett kézzel érkeztek Spanyolországba: „Tudjuk, hogy az Espanyol nagyon erős, láttuk jó pár tavalyi mérkőzésüket és megérdemelten vannak itt az Európa Ligában. Az nem számít, hogy hogyan kezdték az idei szezont. Otthon nagyon jól tartják a labdát, de magabiztosak vagyunk és megpróbáljuk a saját játékunkat játszani. Nem azért érkeztünk, hogy pontokat hagyjunk az ellenfélnél.”

A Fradi kapusa, Dibusz Dénes nem félti csapatát a mérkőzéstől: „Becsülettel felkészültünk és szeretnénk emlékezetessé tenni ezt az őszt. Én is úgy készültem, hogy valószínűleg sok dolgom lesz és nem fogok unatkozni.”

A spanyolok trénere, David Gallego szerint nem szabad fél vállról venniük a találkozót: „Van tapasztalatunk a selejtezőkből, voltak olyan mérkőzéseink, amelyeken mindenki azt hitte, könnyű ellenfél vár ránk, aztán mégsem volt olyan egyszerű dolgunk, mint ahogyan azt gondoltuk.”

A Fradi a H csoportban az Espanyol mellett még a CSZKA Moszkvával és a Ludogoreccel játszik majd az Európa Ligában.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Lisztes Krisztián: A hazai rendezésű Eb összehozza a magyarságot
Az önkéntesek a 2020-as Európa-bajnokság arcai, akik kapcsolatban állnak a szurkolókkal és a látogatókkal, ők támogatják az esemény programjainak megvalósítását, az akkreditációtól a rendezvényekig, a közlekedéstől a médiáig, valamint a jegy- és meccsszervezéstől a nézők igényeinek kiszolgálásáig.
Külföldi futball
Ünnepi meccsre készül a Fradi ellen az Espanyol
Az Espanyol 12 év után szerepel ismét egy kontinentális kupasorozat főtábláján, ennek megfelelően ünnepi mérkőzésre készül a Ferencváros ellen az Európa-liga csoportkörének csütörtöki nyitányán.
Külföldi futball