Balotelli: Életemben nem edzettem ilyen keményen

Az olasz labdarúgás egykori nagy ígérete, a bresciai debütálására gyúró Mario Balotelli elárulta, az elmúlt másfél hónapban keményebben edzett, mint eddigi pályafutása során bármikor, s egy komoly célt is felállított magának.

A 29 éves csatár augusztusban ingyen igazolt a Bresciába, amelyben kedden, éppen a címvédő Juventus ellen mutatkozhat be - ekkor telik le ugyanis négymeccses eltiltása, melyet még a Marseille játékosaként szedett össze, mikor hátulról letarolta ellenfelét.

„Az elmúlt másfél hónapban keményebben edzettem, mint az elmúlt évtizedben bármikor”- olvasható az olasz fenegyerek nyilatkozata a Football Italián.

„Természetesen meccserőnlétem még nincs, mivel eddig csak két felkészülési mérkőzésen játszottam, de ettől eltekintve remek formában vagyok. Utoljára akkor volt ennyi a súlyom, mikor a Manchester Cityben futballoztam.”

Valljuk be, ez nem ma volt, Balotelli 2010 nyarától 2013 januárjáig tartozott a manchesteri égszínkékek kötelékébe, ahol minden sorozatot figyelembe véve 80 meccsen 30 gólt szerzett, 7-et pedig előkészített.

A támadó amellett, hogy mielőbb formába lendülne, egy komoly tervvel is előállt.

„Az a célom, hogy visszaverekedjem magam az olasz válogatottba, amellyel ott szeretnék lenni a 2020-as Európa-bajnokságon. Most viszont az a legfontosabb, hogy villámgyorsan a legjobb formámba lendüljek a Bresciában.”

Balotelli a keddi bajnoki előtt szót ejtett a Juventus legnagyobb klasszisáról, Ronaldóról is.

„Ő a világ egyik legjobb játékosa. Mindig motiváló a legnagyobbak ellen páláyra lépni, de a jelenléte nem különösebben érdekel. Ahogy mindig, úgy ezúttal is gólra török majd.”