„Már Mourinhót is szívesebben látnám a padon” - szurkolói reakciók a Barca-vereség után

A Barcelona-szurkolók a Granada elleni bajnoki vereséget követően nem kímélték a csapat vezetőedzőjét, Ernesto Valverdét. Dühükről mindent elmond, hogy akad, aki már José Mourinhót is szívesebben látná a „középszerűvé degradálódott” csapat élén.

A Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde akkor került először igazán a kritikák kereszttüzébe, mikor a csapat a 2017/18-as Bajnokok Ligája-szezon negyeddöntőjében háromgólos előnyről búcsúzott a Romával szemben (hazai pályán 4–1-re nyertek, idegenben viszont 3–0-ra kikaptak).

Csak olaj volt a tűzre, hogy az előző BL-kiírásban megismételte mindezt a csapat: az elődöntő első meccsén a Barca hiába verte 3–0-ra a Liverpoolt a Camp Nouban, az angolok otthon 4–0-ra legyőzték Valverde együttesét, amely a spanyol kupa döntőjében a Valenciától is kikapott.

Már ekkor erősödtek azok a hangok, melyek szerint Valverde alkalmatlan a csapat irányítására, a szombati, Granada elleni bajnoki vereség viszont minden korábbinál nagyobb kommentcunamit zúdított a spanyol tréner nyakába.

„Addig, amíg Valverde az edző, olyan csapat leszünk, amely Messi zsenialíitásától függ.”

„Valverde kivégzett minket.”

„Emlékszem, mikor még a Barca meccsei jelentették a fénypontot az adott héten az életemben, míg most kilencven perces frusztrációt okoz.”

„Mi kell még az edző menesztéséhez? Valverde, takarodj!”

„Valverde…, a kezei alatt Griezmann lett az új Coutinho. Megbocsáthatatlan, amit a csapatommal tett, középszerűvé alacsonyodtunk.”

„Felfoghatatlan, hogy a vezetés mit lát Valverdében, amit mi, szurkolók nem. Ez az ember fogalmatlan.”

„Mindent elmond a mostani helyzetről, hogy átmenetileg szívesebben látnám a padon José Mourinhót, mint Ernesto Valverdét” - olvashatóak a szurkolói kommentek a Daily Star cikkében.

Érthető a csalódottságuk és a dühük, hiszen a Barcelona 25 éve nem kezdett olyan gyengén a bajnokságban, mint most.

Valverde a meccs után elmondta, felelősnek érzi magát a történtekért.