Musorujsag
Élő Eredmények

Valverde: Felelősnek érzem magam a történtekért

Valverde: Felelősnek érzem magam a történtekért

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde a Granada elleni bajnoki vereséget követően elmondta, felelősnek érzi magát csapata kiábrándító szerepléséért.

„A végén mindig az edző a felelős az eredményekért, és én felelősnek is érzem magam a történtekért” – kezdte a Granada elleni idegenbeli 2–0-s vereséget követő sajtótájékoztatót a Barca vezetőedzője.

„Kikaphatsz, de akkor is úgy kell játszani, hogy elmondhasd, győzelmet érdemeltél volna. Ma viszont erről szó sincs, hiába domináltuk a mérkőzést, nem érdemeltünk pontot. Idegenben nem rukkolunk elő jó eredményekkel, s mivel ez már meccsek óta tart, egyértelműen jelzés értékű: valami nem működik jól” – olvasható Valverde nyilatkozata a Daily Mailen.

Ezt a Barca tabellán elfoglalt helyezése is hűen tükrözi, a címvédő öt fordulót követően a hetedik pozícióban szerénykedik, ilyen gyenge bajnoki rajtot pedig 25 éve nem látott a futballvilág a katalánoktól. Legutóbb az 1994/95-ös idényben fordult elő a csapattal, hogy első három idegenbeli bajnokiján nyeretlen maradt.

A Barcelona idegenbeli mérlege valóban nem túl kecsegtető, vendégként 2019. április 23. óta nem nyert bajnokit – akkor az Alavést verte 2–0-ra -, azóta öt meccs óta nyeretlen – még az előző szezonban kikapott a Celta Vigotól, döntetlent játszott az Eibarral, a mostani kiírásban pedig az Athletic Bilbaotól és a Granadától is vereséget szenvedett, míg Osasunában ikszelt – amire 2008 április – májusa óta nem volt példa (akkor Rijkaard volt az edző).

Minden sorozatot figyelembe véve viszont már hét meccsre rúg a katalánok idegenbeli nyeretlenségi szériája, ami legutóbb 2001 tavaszán esett meg a Barcával, amely az 1994/95-ös idény óta először maradt nyeretlen egy adott szezon első három idegenbeli bajnokiján.

További tartalmak