Musorujsag
Élő Eredmények

A FIFA-nál Messi a világ legjobbja

A FIFA-nál Messi a világ legjobbja

m4sport
A FIFA THE BEST gálán Lionel Messit választották az Év játékosának.

A 32 éves támadó pályafutása során hatodszor lett a legjobb a FIFA szavazásán. A voksoláson a szurkolók szavazatai (25 százalék) mellett a szövetségi kapitányok, válogatott csapatkapitányok és újságírók voksai döntöttek.

A holland Virgil van Dijknek, a BL-győztes Liverpool védőjének így nem sikerült a duplázás azt követően, hogy az Európai Labdarúgó Szövetségnél ő lett a legjobb, míg az ugyancsak jelölt Cristiano Ronaldo nem vett részt az eseményen.


A legjobb edzőnek járó elismerést Jürgen Klopp, a Bajnokok Ligája-győztes Liverpool trénere vette át, a Fair Play-díjat pedig Marcelo Bielsa és csapata, a Leeds United kapta, amiért áprilisban az Aston Villa elleni találkozón úgy szerzett gólt együttese, hogy egy birminghami játékos előtte megsérült, ő pedig utasította tanítványait, hogy engedjék egyenlíteni a riválist.

A nők között a világbajnok amerikai válogatott képviselői domináltak, a legjobb edző Jill Ellis szövetségi kapitány lett, míg a legjobb játékos a vb legjobbjának is megválasztott Megan Rapinoe lett.

A legjobb szurkolónak járó díjat vak és autista gyermekének a mérkőzéseket a helyszínen közvetítő édesanya, Silvia Grecco kapta.

A Puskás-díj először került magyar kézbe, Zsóri Dániel ollózását találták a legszebbnek.

FIFA THE BEST:

férfi győztesek:

Év játékosa: Lionel Messi (argentin, Barcelona)

Év kapusa: Alisson Becker (brazil, Liverpool)

Év edzője: Jürgen Klopp (német, Liverpool)

Év csapata: Alisson, Matthijs De Ligt (holland, Ajax/Juventus), Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), Virgil van Dijk (holland, Liverpool), Marcelo (brazil, Real Madrid), Frenkie De Jong (holland, Ajax/Barcelona), Luka Modric (horvát, Real Madrid), Eden Hazard (belga, Chelsea/Real Madrid), Kylian Mbappé (francia, PSG), Cristiano Ronaldo (portugál, Juventus), Messi

női győztesek:

Év játékosa: Megan Repinoe (amerikai, Reign FC)

Év kapusa: Sari Van Veenendaal (holland, Atlético Madrid)

Év edzője: Jill Ellis (amerikai, Egyesült Államok válogatottja)

Év csapata: Sari van Veenendaal , Wendie Renard (francia, Olympique Lyon), Lucy Bronze (angol, Olympique Lyon), Kelley O’Hara (amerikai, Utah Royals), Nilla Fischer (svéd, VfL Wolfsburg/Linköpings FC), Amandine Henry (francia, Olympique Lyon), Rose Lavelle (amerikai, Washington Spirit), Julie Ertz (amerikai, Chicago Red Stars), Alex Morgan (amerikai, Orlando Pride), Megan Rapinoe, Marta (brazil, Orlando Pride)

Puskás-díj: Zsóri Dániel

Fair Play-díj: Marcelo Bielsa és a Leeds United

Év szurkolója: Silvia Grecco

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1302116"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => FIFA-gála 2019
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2019/09/K__AP20190923238-1-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak