Icardi szerint nem Messi miatt mellőzik a válogatottban

A Paris Saint-Germain labdarúgója, Mauro Icardi szerint a házassága nem vert éket közé és Lionel Messi közé, tehát a magánéletének semmi köze az argentin válogatottból való mellőzéséhez.

Évek óta az a pletyka járja, hogy a két támadó nincs jóban, amit sokan onnan datálnak, hogy Icardi elszerette egykori barátja és sampdoriás csapattársa, Maxi López feleségét, Wanda Narát.

Mit elszerette, feleségül is vette, s azóta sajátjaiként neveli López gyermekeit.

Az eset anno nagy port kavart labdarúgóberkekben, hatását pedig így vagy úgy, de a mai napig nyögi Icardi – francia sajtóhírek a Paris Saint-Germain két argentinja, Leandro Paredes és Ángel Di María levegőnek tekinti a nyáron – kölcsönbe – érkezett csapattársat.

Ennek sokak szerint az az oka, hogy Messi jó barátságot ápol a felszarvazott Lópezzel, míg a Barca zsenije Paredeshez és Di Maríához áll közel.

Olyannyira, hogy a L’Équipe szerint Messi üzent Párizsba két honfitársának, hogy fagyos fogadtatásban részesítsék Icardit, s amennyiben ez igaz, az magyarázatot adhat arra a kérdésre, miért mellőzik az egyébként gólérzékeny csatárt évek óta az argentin válogatottból.

Icardi azonban a Canal+-nak adott interjújában elmondta, nem hiszi, hogy feszültség lenne Messi és közte.

„Még a Barcelonából ismerem Messit, találkoztam is vele. Ő a világ legjobb játékosa, nagyra tartom őt. Hagytam, hogy az emberek azt beszéljenek, amit akarnak, de ezekben a történetekben nem hiszek. Azok, akik ismernek, tudják, ki vagyok valójában és csak ez számít. A sokat emlegetett magánéleti történetem már hét évvel ezelőtti. Wanda és én is ismertek vagyunk, cikkeznek rólunk, de ez nincs hatással a játékomra, különben nem tudtam volna 150 gólt szerezni az Interben. Próbáljuk élni az életünket, mindketten szerelmesek vagyunk. Nem irányíthatjuk, kibe szeretünk bele.”

Icardi a nyáron hat szezon után hagyta el az Intert, s elmondása szerint azért, mert úgy érezte, ideje volt győztes csapatban játszania.

„Valóra vált az álmom, szerepelhettem az Interrel a Bajnokok Ligájában. Annak ellenére, hogy nem nyertünk semmit, maradtam és szállítottam a gólokat. Ideje volt azonban, hogy egy győztes csapathoz csatlakozzak, ahol sok nagyszerű futballista játszik.”