Meunier: Inkább tíz falábúval játszom, mint tíz szupersztárral

A Paris Saint-Germain labdarúgója, Thomas Meunier rendkívül meg van elégedve a nyáron igazolt játékosokkal, és természetesen Neymarról is szót ejtett.

Remekül zárta a hetet a francia bajnok, amely a Real Madrid elleni, hazai 3–0-s győzelmet követően vasárnap idegenben verte 1–0-ra a Lyont – a győztes gólt Neymar szerezte.

A bajnokin két nyári szerzemény, Idrissa Gueye és Ander Herrera is kezdőként lépett pályára (előbbi a Real elleni is kezdett, utóbbi csereként állt be), játékukkal pedig kifejezetten meg van elégedve Meunier.

„Egy nagyon veszélyes ellenféllel játszottunk, amelytől nem kaptunk gólt. Jó volt a kommunikációnk. A nyári igazolások, mint például Gueye és Herrera zseniálisak. Igazi csapatemberek, akik foggal-körömmel küzdenek. Nem szupersztárok, hanem olyan srácok, akik pontosan tudják, mi a dolguk a pályán. Fontos a marketing, de ha választanom kell, sokkal szívesebben játszom tíz falábúval, mint tíz szupersztárral, mert előbbiek mindent beleadnak” - olvasható a labdarúgó nyilatkozata az Eurosporton.

A belga játékos persze Neymarba akart beleállni, sőt, elismerően beszélt a csapat egyik, ha nem a legnagyobb klasszisáról, aki a francia bajnokság legutóbbi két fordulójában egy-egy gólt szerzett, és mindkettő győzelmet ért csapatának.

„A tehetsége megkérdőjelezhetetlen. Másfél játékossal felér a pályán. Nap, mint nap figyelem őt az edzéseken… Ő az a futballista, aki ha megkapja a labdát, nyugodtan hátra is dőlhetsz és élvezheted a show-t.”