Musorujsag
Élő Eredmények

Hoeness: Ha lecserélik Neuert, a Bayern nem ad játékost a válogatottba

Sport Bild
A sajtón keresztül fenyegette meg a Bayern München elnöke a Német Labdarúgó Szövetséget. Uli Hoeness azt mondta a Sport Bildnek, ha Joachim Löw szövetségi kapitány lecseréli Manuel Neuert az első számú kapus posztján Marc-Andre Ter Stegenre, akkor a bajor klub nem ad több játékost a válogatottba.

A Barcelonában védő Ter Stegen a közelmúltban azt mondta, szerinte nem helyénvaló, hogy a válogatottban nem kap lehetőséget a Bayernben szereplő Manuel Neuer mellett.

Uli Hoeness (Fotó: EPA/Philipp Guelland)

A Sport Bild ennek kapcsán megszólaltatta Uli Hoeness Bayern-elnököt, aki markánsan fogalmazott és megfenyegette a DFB-t: ha lecserélik Neuert, a bajor klub nem bocsát több játékost a Nationalelf rendelkezésére. „Soha nem fogjuk elfogadni, ha lezajlik a csere. Ha ez megtörténik, nem fogunk több válogatott játékost adni.”

Oliver Bierhoff (Fotó: EPA/David Hecker)

A német lap megkérdezte a fenyegetésről Oliver Bierhoffot, a Nationalelf menedzserét, aki azonban nem különösebben vette komolyan Hoeness nyilatkozatát. „Főképp azért nem, mert a FIFA szabályai kötelezik a klubokat a játékosok rendelkezésre bocsátására” – mondta Bierhoff.

A bajor klub vezetésében 1979 óta tevékenykedő Uli Hoeness egyébként utolsó heteit tölti a Bayern München elnöki székében, a novemberi közgyűlésen ugyanis nem jelölteti magát újra és visszalép a felügyelő bizottság elnöki tisztségétől is.

A 67 éves Hoeness első elnöki időszakában 2009-től 2014-ig állt a klub élén, majd adócsalásért kapott börtönbüntetésének letöltését követően 2016 novembere óta újra ő az egyesület elsőszámú vezetője.

További tartalmak