×

Beckham La Liga-rekordját írta át a Real berobbanó tinije

Másfél perccel beállása után góllal tette le névjegyét a Real Madrid ifjú brazil támadója, Rodrygo az Osasuna elleni győztes meccsen. Debütáló játékos még nem szerzett ilyen gyorsan gólt a La Ligában.

SPAIN SOCCER LALIGA
A 18 éves támadónak mindössze 93 másodpercre volt szüksége, azt követően, hogy beállt kortársa, Vinícius Junior helyett, akinek a nevéhez a Real vezetőgólja fűződött.

Rodrygo ezzel az első ebben az évszázadban (2001. január 1. után) született gólszerzője a madridiaknak.

Mi több, a bajnokság történetében senki nem talált be ennyire gyorsan bemutatkozása alkalmával. David Beckham csúcsát adta át a múltnak, az angol sztárnak 124 másodpercnyi realos játékidő kellett az első góljához a Betis elleni 2003-es debütálásakor.

A Realban viszont csak a második leggyorsabb újonc, ami a gólszerzést illeti, mivel Ronaldo 2002-ben 62 másodpercet követően ünnepelhetett a klub mezében, ám előtte a Barcelonánál eltöltött már egy 34 gólos szezont a spanyol ligában.

Zinedine Zidane a meccs után elárulta, Rodrygo azért nem játszott a hétvégén sem a felnőtteknél, sem a Castillában, mert tudatosan készült arra, hogy a hétközi fordulóban oszt rá szerepet. A gólt megelőző, valóban tökéletes labdakezelés külön elnyerte a tetszését. A befejezés pedig rutinos támadókat megszégyenítően magabiztosra sikerült, a francia edző ezzel kapcsolatban hívta fel a figyelmet, ne feledjük, Viníciusszal együtt még csak tinédzserek.

A fiatal brazil futballista a korábbi 45 millió eurós megállapodás értelmében idén nyáron csatlakozott a Real Madridhoz, de kisebb sérülései megakadályozták az eddigi bevetését.