Késés, mobilozás, túlsúly: kiszivárogtak Zidane büntetési tételei

Egy spanyol tévécsatorna megszerezte és nyilvánosságra hozta, milyen vétségért mennyi büntetést kell fizetniük a Real Madrid játékosainak.

A csapatoknál a leggyakrabban előforduló „bűn” a késés. A királyi gárdánál az edzések kezdése előtt 45 perccel kell megérkezniük a játékosoknak. A Deportes Cuatro csatorna értesülései szerint ötperces késés esetén 250 eurót kell fizetni, 15 perc 500 euróba kerül, aki pedig ennél is később érkezik, ezer euróval lesz szegényebb. Ha valaki az egész edzést igazolatlanul hagyja ki, az háromezer eurós büntetéssel számolhat. A késések a csapat promóciós szereplései esetén is szankciókat vonnak maguk után.

A Real Madridnál szigorú szabályok vonatkoznak a mobiltelefonokra is. Amíg például egy játékos a csapat fizioterapeutájánál van, egyáltalán nem szabad telefont használni, az öltözőben és a csapatbuszon pedig a készülékeket le kell némítani. Ha valaki először szegi meg ezeket a szabályokat, 250 eurót kell fizetnie, „visszaesőként” viszont akár ezer euró is lehet a büntetés.

Zinedine Zidane és a szakmai stáb azt is szankcionálja, ha egy játékos túlsúlyos, a plusz kilók 250-től ezer euróig terjedő összegbe kerülhetnek.

A Real játékosai a szabadnapjaikon sem maradhatnak ellenőrizetlenül: ha el akarják hagyni Madridot, be kell jelenteniük. Természetesen arról is tájékoztatniuk kell a klubot és engedélyt kell kérniük, ha interjút szeretnének adni vagy reklámban kívánnak szerepelni. Ha ezt elmulasztják, szintén 250-től ezer euróig terjedő büntetésre számíthatnak.