×

Allegri kész felfüggeszteni egyéves pihenőjét a Manchester Unitedért

Nehéz időszakot él át a Manchester United. A norvég Ole Gunnar Solskjaer vezetése alatt, 12-dik az angol bajnokságban, csupán két mérkőzést nyert és mindössze két pont választja el a kiesést jelentő helyektől. Érthető, hogy a szurkolók elégedetlenek és a vezetőség is keresi a megoldást.

Massimiliano Allegri (Fotó: EPA/Filippo Venezia)
Solskjaer tavaly decemberben vette át a Vörös Ördögöket a portugál José Mourinhótól ideiglenes megbízással, a jó indulás és véglegesítése után viszont kezdtek elmaradozni a jó eredmények. A szerződése 2022-ig érvényes, de egyre erősebbek a hangok, hogy a menedzser elmozdításán dolgozik a United vezetősége.

Az első komolyabban felmerülő név Solskjaer utódjaként Maurício Pochettinóé volt, akinek közel ilyen pocsék volt a szezonrajtja a londoni Tottenhammel, ugyanakkor az ő szerződtetése komoly kiadás lenne a manchesteri vörösök számára, mert érvényes szerződése van a Spursszel, és 32 millió fontos végkielégítését ki kellene fizetni.

Ugyanakkor az olasz sajtóban szárnyra kapott a hír, hogy a United felvette a kapcsolatot Massimiliano Allegrivel, aki a Juventusszal ötször, az AC Milannal egyszer volt olasz bajnok, az elmúlt szezon végén, ugyancsak bajnoki elsőséget ünnepelne állt fel a torinóiak kispadjáról.

Az 52 éves edző be is jelentette utána, hogy egy éves szünetet akar tartani, szeretné kipihenni az elmúlt évek stresszét, fáradalmait.

Ugyanakkor úgy tudják Olaszországban, hogy a Manchester United megkeresése felkeltette érdeklődését, de csak akkor vállalná el a feladatot, ha Solskjaer az elkövetkezendő pár héten belül hagyná el a manchesteri kispadot.

Érdekesség, hogy Allegrinek ez lenne az első külföldi munkája, eddig kizárólag hazájában vállalt feladatokat.