Messi 2017-ben elhagyta volna Spanyolországot, de nem kapott ajánlatot

A Barcelona szupersztárja, Lionel Messi először beszélt arról, hogy 2017-ben elhagyta volna Spanyolországot, azonban nem kapott ajánlatokat.

Két évvel ezelőtt látott napvilágot, hogy több mint 3 millió eurónyi adótartozása van az argentinnak a spanyol állam felé. A RAC1-nek adott interjúban elmondta, a komoly ügy miatt nem a Barcát, hanem egész Spanyolországot el akarta hagyni.

„Úgy éreztem, nagyon rosszul bánnak velünk és menni akartam. Azonban soha nem volt hivatalos ajánlatom, mert mindenki tudta, igazából itt akarok maradni” – mesélt Messi a stresszes időszakról.

A 32 éves futballista egész profi pályafutását a Barcelonában töltötte és gyakran beszélt arról, egy klubban szeretne játszani egész életében. Az adócsalási ügy végül egy 240 ezer eurós pénzbírsággal zárult: „Nagyon nehéz volt nekem és a családomnak, mert az emberek nem sokat tudtak arról, mi is történt. Nehéz volt feldolgozni és örülök, hogy a gyerekeim még kicsik voltak és nem éreztek belőle semmit.”

Messi végül maradt a Camp Nouban és jelenleg 16. szezonját tapossa a gránátvörös-kékek mezében. A 2003-as novemberi debütálása óta 694 mérkőzésen 604 gólt szerzett.

„A családom és én maradunk. Különösen azért, mert egy olyan klubban vagyok, amelyben jól érzem magam, itt ismerős minden, szeretjük a várost, jó itt a gyerekeimnek és a barátok is itt vannak.”