Mourinho teljes figyelme Londonba irányul

A héten köszönték meg Sylvinho munkáját a Lyonnál, amely a francia bajnokságban a 14. helyen áll, ugyanakkor a Bajnokok Ligájában egy győzelemmel és döntetlennel a G csoport második helyén áll. Az RMC információi szerint a klub vezetősége felajánlotta a kispadot José Mourinhónak, de az ő figyelme egyértelműen a Premier League és szeretett városa, London felé irányul.

Jose Mourinho a Manchester United-Sevilla BL-nyolcaddöntőben (Fotó: EPA/Peter Powell)
Pályafutása folyamán két részletben öt és fél évet töltött el az angol fővárosban a portugál edző, a város északi részén található Chelsea csapatában. Egy korábbi interjújában bevallotta, hogy London számára egy örök szerelem, így nem állna távol tőle visszatérni. Nem mellesleg a mai napig van egy 25 millió fontot érő háza a városban.

A Chelsea-nél jelenleg nincs edzőkérdés, a csapat a klublegenda Frank Lampard vezetésével jelenleg ötödik a PL-ben, a szomszédvárban, a Tottenham Hotspurnél viszont erősen inog a kispad az argentin Maurício Pochettino alatt.

A Spurs kilencedik a tabellán, legutóbb 3-0-ra kikapott a Brightontól, a ligakupából egy negyedosztályú csapat a Colchester búcsúztatta, a Bajnokok Ligájában pedig egy görögországi döntetlen után (Olimpiakosz, 2-2) a White Hart Lane Stadionban óriási, 7-2-es pofonba szaladt bele a német Bayern München ellen.

Bár a klubnál nagy a csönd, a világ sajtója viszont annál hangosabb, gyakorlatilag egyöntetű a vélemény, hogy idő kérdése, mikor köszönik meg a 47 éves szakember munkáját, aki 2014 májusa óta irányítja a csapatot.

Mindezzel Mourinho is tisztában van, az RMC szerint pontosan azért utasította vissza a lyoni ajánlatot, mert visszatérne a PL-be, és azt várja, hogy a Sarkantyúsok vezetősége megtegye a megfelelő lépést.

Az 56 éves portugálnak az utolsó állomása is Angliában volt, 2018 decemberéig a Manchester Unitedet irányította, ahol utódja, a norvég Ole Gunnar Solskjaer helyzete sem nevezhető stabilnak.

Nem kizárt, hogy pont az ő elbocsájtása jelentené a megoldást Mourinho számára a londoni csapatnál, hiszen a norvég utódjaként többek között a Tottenham edzőjének a neve merül fel feltűnően gyakran.

Célja érdekében nem csak a Lyon ajánlatára mondott nemet Mourinho, hiszen korábban hazájából a Sporting és a Benfica is megkereste.