Tuchel: Nem kellemes hetente azt hallgatni a játékosodtól, hogy menne

A Paris Saint-Germain német vezetőedzője, Thomas Tuchel a BeIN Sportsnak adott intejút, amelyben hosszan beszélt brazil csillagáról és a körülötte kialakult helyzetről, ami sem a játékosnak, sem az edzőnek és érthetően a szurkolóknak sem jó.

Thomas Tuchel (Fotó: EPA/SEDAT SUNA)
„Nem kellemes hallgatni a játékosodat, aki hétről hétre azt ismételgeti, hogy mehetnékje van” – kezdte Tuchel a BeIn Sports televíziós műsorában.

A nyári nehézségeket feszegető kérdésre is válaszolt, belátta, hogy kellemetlen és faramuci helyzet volt.

„Tudtam, hogy el akar menni, ahogyan ő is tudta, hogy én ellenzem ezt, mert nem éreztem, hogy a megfelelő idő és megfelelő döntés lett volna. Edzőként nyilvánvaló, hogy nem akartam őt elveszíteni, ugyanakkor mindketten tudtuk, hogy a végső döntés nem rajtunk múlik, hanem a vezetőkön” – beszélt a pletykákkal teli átigazolási időszakról Neymarral kapcsolatban.

A brazil végül kénytelen volt maradni, a PSG szurkolói pedig nem nagyon akarják megbocsátani neki, hogy ennyire semmibe vette szeretett klubjukat és mindenáron menni akart.

„Nem egyszerű a helyzet. A szurkolók kinyilvánítják véleményüket, én pedig meg tudom ezt érteni. Nem kellemes folyton azt hallgatni, hogy távozna. El is mondtam neki, hogy ezt a helyzetet kénytelen kezelni, ha már így alakult.”