Megszületett a megállapodás, Mandzukic már a télen az MU-é lehet

Sajtóhírek szerint a Juventus csatára, Mario Mandzukic már a télen a Manchester Unitedbe szerződik.

A United már a nyáron is közel állt hozzá, hogy megszerezze a horvát csatárt, ám az üzletet akkor nem sikerült nyélbe ütni.

Most azonban a FourFourTwo a Tuttosport értesüléseire hivatkozva azt írja, az MU szóban megállapodott a játékossal és képviseletével, melynek értelmében Mandzukic már a télen az Old Traffordra teheti át a székhelyét.

A Vörös Ördögök trénere, Ole Gunnar Solskjaer kétségbeesetten keresi csapata gólfelelősét, ami nem meglepő, hiszen a United nyolc forduló alatt mindössze kilencszer talált be ellenfelei kapujába – ebből négyszer az első fordulóban –, ami az eredményességet illetően a nyolcadik leggyengébb mutató a Premier League-ben.

Az MU csatárai közül Romelu Lukaku és Alexis Sánchez is az Interbe igazolt a nyáron, a 21 éves walesi szélsőn, Daniel Jamesen kívül pedig senki nem érkezett a támadósorba, ami nem hemzseg a gólvágóktól.

Bár James már három gólnál tart, ami nem rossz debütálás, a csapat többi támadója az elvárások alatt teljesít. A Solskjaer által nagy tehetségnek tartott Mason Greenwood még csak 17 éves, a norvég mester pedig nem akarja idő előtt túlterhelni, ezért érthető módon csak csepegteti neki a játékperceket, a lényeg, hogy tőle nem várható el, hogy meccsről meccsre szállítsa a gólokat.

Anthony Martialtól és Marcus Rashfordtól viszont mindenképp többet várt volna az edző és a klubvezetés: előbbi kétszer, utóbbi háromszor volt eredményes a bajnokságban.

A 33 éves Mandzukic sokkal jobban érzi a kaput, ráaádsul Gonzalo Higuaín érkezése miatt annyi lehetsőget sem kap a mostani szezonban, mint a korábbiakban, hogy mást ne mondjunk, a csapat Bajnokok Ligája-keretéből is kimaradt. Így hát vélhetően neki sem lenne ellenére a váltás, Manchesterben végre játszhatna, s a hírek szerint az MU kedvéért már egy busás fizetéssel kecsegtető katari ajánlatot is visszautasított.