Musorujsag
Élő Eredmények

Messi: „Egyre nehezebb…, nem szeretném megérni, hogy nem tudok mozogni”

Messi: „Egyre nehezebb…, nem szeretném megérni, hogy nem tudok mozogni”

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A Barcelona csapatkapitánya, Lionel Messi egy interjúban elárulta, miként viszonyult Antoine Griezmann leigazolásához, mi okozta az előző szezonban a sokakat sokkoló liverpooli Bajnokok Ligája-búcsújukat, és a visszavonulás is szóba került.

A Barcelona sem a játékot, sem az eredményességet tekitnve nem kezdte igazán jól a szezont, az ötszörös aranylabdás argentin támadó pedig sérüléssel bajlódott és még mindig nem nyerte vissza régi formáját. Ilyenkor általában megszaporodnak a bírálatok, melyekből Messinek is kijutott. Ezek közül az egyik, hogy ellenezte Griezmann leigazolását, a RAC1 rádiónak adott interjúban viszont a katalánok csapatkapitánya tiszta vizet öntött a pohárba.

„Nem igaz, hogy nem akartam Griezmann érkezését. A részemről ennek soha semmi akadálya nem volt” – nyilatkozta Messi, hozzátéve, hogy a francia támadó a világ egyik legjobb játéksa.

Természetesen a téma kapcsán előkerült Neymar is, aki a nyáron nagyon szeretett volna visszatérni a Barcelonához, ám a transzfer végül meghiúsult, ami miatt a brazil borzasztóan el volt/van keseredve.

„Ő is egy extra játékos, ám abban különbözik, hogy olyan dolgokat képes meghúzni, melyekre senki sem számít. Több variációs lehetőséget biztosított volna a számunkra, ha csatlakozik hozzánk.” Azt azonban Messi sem tagadta, hogy az, ahogy a brazil elvált a Barcától, rengeteg szurkolót feldühített, akik „emiatt nem is örültek volna a visszatérésének, ami érthető”. Az argentin zseni azt a kérdést sem kerülte ki, mely azt firtatta, megbánta-e Neymar a 2017-es döntését – azon a nyáron azóta is világrekordnak számító 222 millió euróért igazolt a Paris Saint-Germainhez.

„Ezt tőle kéne megkérdezni, de azt hiszem, ez a helyzet [megbánta]. Ha valaki úgy ismeri őt, ahogy én, és látja, min megy keresztül, akkor azt mondom, igen [megbánta].”

De bármennyire is szerette volna viszontlátni a Camp Nouban korábbi játszótársát, Messi határozottan tagdta, hogy nyomást gyakorolt volna klubjára, igazolják le a brazilt.

„Bár sokan úgy gondolják, rajtam múlik a játékosok szerződtetése és az edzők megbuktatása, kirúgása, az igazság az, hogy soha nem volt közöm ezekhez a dolgokhoz. Beszéltem Neymarral és valóban úgy tűnt, vissza akar térni Barcelonába, de én csak vele konzultáltam erről, senki mással.

(Fotó:MTI/EPA/Neil Hall)

Ha már kellemetlen téma, hát persze, hogy előkerült az előző év legfájóbb, s máig sajgó veresége, a 3-0-s hazai győzelmet követő, Liverpoool otthonában elszenvedett 4-0-s fiaskó, amely egyúttal a Barcelona elődöntős búcsúját is okozta – ráadásul egy évvel korábban az AS Romával szemben is háromgólos előnyről estek ki a katalánok, csak akkor a negyeddöntőben.

„Ami Liverpoolban történt, az a mi hibánk volt. Felötlött bennünk a korábbi, római eset és mentálisan leblokkoltunk. Egyre rosszabbul játszottunk a meccsen, amihez az edzőnek semmi köze nem volt. A klubvezetés úgy döntött, Ernesto Valverde folytathatja a munkát, aminek azt hiszem, mindenki örült, mert szeretjük és támogatjuk őt, ahogy előtte tettük Luis Enriquével és a korábbi edzőkkel” – olvasható az argentin RAC1-nek adott nyilatkozata az Expressen.

Mivel Messi már elmúlt 32 éves, arról is megkérdezték, hány évet érez még magában.

„Minden évben önvizsgálatot tartok, és mindig látom, ha jó vagyok, vagy ha éppen gyengébb, és a végén eldöntöm, folytatom vagy sem. Most abban a korban vagyok már, hogy egyre nehezebb, de ez normális. Konkrét kort viszont nem tudnék mondani, mikor tervezem a visszavonulást, mert ha azt mondom, hogy 35 vagy 36, de mozogni már nem tudnék… Nem szeretném megérni ezt az állapotot. Szeretnék jó lenni és addig segíteni a csapatnak, amíg tudok” – írta a Barcablaugranes.

További tartalmak