Musorujsag
Élő Eredmények

„Ő a City” – Guardiola egyetlen érinthetetlen játékosát 500 millióért sem adná

Sky Sports
A mindössze 19 éves Phil Fodent tartja a Manchester City egyetlen érinthetetlen játékosának Pep Guardiola, akitől 500 millió euróért sem válna meg.

„Nem véletlenül adtunk neki új szerződést”idézi a SkySports a The Sunnak nyilatkozó spanyol edzőt, aki áprilisban már úgy beszélt Fodenről, mint a City következő évtizedének legfontosabb játékosáról. Ettől függetlenül a szezonban nem sok lehetőséget adott a fiatal középpályásnak. A ligakupát leszámítva, ahol végig játszott, a Premier League-ben egy meccsen tíz perc jutott neki, a Bajnokok Ligájában pedig a Dinamo Zagreb elleni hosszabbítás. Igaz, az pár minutum is elégnek bizonyult Foden számára egy gólhoz.

Phil Fodennek egy perc is elég volt a BL-ben egy gólra (fotó: EPA/NIGEL RODDIS)

Szabadkozott is az elmúlt hónapban biztosított játékpercekért Guardiola, viszont igyekezett leszögezni, mennyire fontos neki és a klubnak is a jövőben a saját nevelésű futballista.

„Ő az egyetlen játékosunk, akit nem szabad eladnunk. Az egyetlen. Még ötszáz millió euróért sem – mutatott rá a házon belüli megbecsültségére, majd még érzékletesebben ecsetelte, milyen központi szerep vár Fodenre. – Phil nem mehet sehova. Phil a City. Nem veszünk senkit arra a posztra. Mikor David Silva távozik, már tudni fogjuk, ki fog nekünk varázsolni.”

„Köztünk nőtt fel, egy közülünk, és ragyogó lesz, a Premier League egyik legjobbja” – méltatta sokra taksált labdarúgóját a szakember, akit korábban egyébként a legtehetségesebb játékosnak nevezett, akivel valaha együtt dolgozott.

További tartalmak