Petr Cech ismét a kapuban, csak ezúttal mammutban és lepkés kesztyűben

A csehek kapuslegendája, a korábban a Chelsea-ben és az Arsenalban is védő Petr Cech az idény végéig az angol félprofi Guildford Phoenix jégkorongcsapatának kapuját őrzi.

A múlt szezon végén 37 évesen visszavonult hálóőr tanácsadóként dolgozik korábbi klubjánál, a Chelsea-nél, de az aktív sporttal sem hagy fel, aláírt a félprofi Guilford Phoenix hokicsapathoz.

Cech ezzel valóra váltja régi álmát, gyerekként ugyanis hokikapus szeretett volna lenni, ám édesapja unszolására inkább a focit választotta – a jégkorongfelszerelések ugyanis rettentő drágák voltak.


„Nagyon hálás vagyok a Phoenixnek, hogy általuk lehetőségem lesz meccstapasztalatot szerezni. Remélem, segítségére tudok lenni ennek a fiatal csapatnak, hogy elérje a szezonra kitűzött célját. Húsz év profi labdarúgás után csodálatos élmény lesz számomra jégkorongozni, mert a mai napig imádom nézni és gyerekként nagyon szerettem játszani” – olvasható Cech nyilatkozata a klub hivatalos honlapján.

A csapat edzője, Milos Melicherik elmondta, nagy fogás számukra a játékos, aki nagyon keményen edz és rengeteget fejlődött, mióta először látta a jégen, így a hétvégén várhatóan be is mutatkozik.

Érdekesség, hogy az oroszok legendája, Lev Yashin is jégkorongozott, sok futballcsalódás után 1953-ban hokikapusnak állt és a Szovjetúnióban megnyerte a Szovjet Kupát. Csak ezután tért vissza a zöld gyepre, ahol 1963-ban elérte azt, ami mindmáig egyetlen kapusnak sem sikerült, aranylabdás lett.