A szövetségi kapitány támogatja Ramost, hogy rámenjen az olimpiai aranyra

Robert Morenón nem múlik majd, hogy a tokiói repülőjegyre bejelentkező Sergio Ramos bekerül-e az olimpiai csapatba, de a spanyol válogatott szövetségi kapitánya szerint a Real Madrid klasszisának ki kell érdemelnie a kerettagságot, amelyről az U21-es csapat edzője dönt.

Sergio Ramos már beírta nevét a spanyol focitörténelembe, Tokióban tovább aranyozná a betűket (Fotó: EPA/BOGDAN CRISTEL)


A spanyol lapok hét közben számoltak be arról, hogy a 168-szoros válogatott Sergio Ramos – aki szombaton Norvégia ellen lett válogatottsági csúcstartó – egyike szeretne lenni annak a három túlkorosnak, aki bekerül a jövő évi, ötkarikás játékokra utazó spanyol csapatba.

A beszámolók szerint a világ- és kétszeres Európa-bajnok védő még úgy is bevállalná a tokiói olimpiát, hogy a torna tíz nappal az Eb vége után kezdődik, tehát komoly terhelés után és némi késéssel lenne kénytelen ráfordulni a 2020/21-es szezonra.

Az egy dolog, hogy mit szólnának ehhez a Realnál, de a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Robert Moreno szerint az olimpiai csapatért felelős, jelenleg az U21-es korosztállyal dolgozó Luis de le Fuentének is lehet egy-két szava a dologhoz.

Robert Moreno júniusban váltotta a családi okok miatt lemondó Luis Enriquét (Fotó: EPA/J.L CEREIJIDO)„Nem lenne igazságos valakit csak a neve miatt beválogatni. Úgy a fair, ha valaki a teljesítményével érdemli ki, de Sergio képes erre. Az biztos, ha eljön az ideje, Luis de le Fuente dönt, hogy kit visz az olimpiára”nyilatkozta Moreno az As című lapnak, amely megjegyezte, vélhetően a júniusban Európa-bajnokságot nyerő U21-es válogatott adja a Japánba utazó együttes gerincét.

A Luis Enrique utódjául június közepén kinevezett szakember még nem beszélt Ramosszal a témában, de támogatja őt céljában.

„Pont az ilyen célkitűzések teszik őt nagybetűs labdarúgóvá. Talált még egy dolgot, amiért küzdhet, pedig nehéz motiváltnak maradni, ha már mindent megnyertél pályafutásod” – utalt arra, hogy a Konföderációs Kupa-győzelem mellett csupán az olimpiai arany hiányzik a 33 éves klasszis trófeagyűjteményéből.