Angol klub még nem költött annyit fizetésekre, mint a Man. United

Nagy pénz, kis foci: a Manchester United harminc éve nem kezdte olyan gyengén a bajnokságot, mint idén, eközben a játékosok fizetésére elköltött kiadásokban az örökrangsor élére lépett.

(fotó: EPA/PETER POWELL)A Premier League-ben nyolc forduló után két győzelemmel a 12. helyen álló klub csak a fizetések terén szárnyal.

A Swiss Ramble kimutatása szerint a keret játékosainak a 2018/19-es szezonra keresetként összesen kifizetett 332 millió font (átszámítva 125 milliárd forint) a legmagasabb, amit a Premier League klubjai valaha közöltek.Ami talán ennél is meghökkentőbb, hogy az egykor szebb napokat látott klub fizetési kerete az elmúlt három évben 43%-kal nőtt (100 millió font), a pályán elért eredményeken ez azonban semmilyen szinten nem köszön vissza.

Jelenleg a legjobban keresők között van a nemrég hosszabbító kapus, David De Gea 375 ezer fontos heti fizetéssel, illetve Paul Pogba, aki hetente 290 ezer fontot kap klubjától. A heti 400 ezer fontot kereső Alexis Sánchez ugyan kölcsönben az Interhez távozott, de keresete túlnyomó részét még mindig a United állja.

2012-ben, egy évvel Sir Alex Ferguson visszavonulása előtt a Manchester United a harmadik helyen állt a fizetési rangsorban a Manchester United és a Chelsea mögött.

A skót legenda távozását jelentős tőkeinjekció követte, de ezt nem sikerült eredményességre konvertálni.

Bár a PL-riválisok még nem tették közzé a legfrissebb adatokat, de a 2017/18-as számokhoz képest a Manchester United komoly magasságokat ért el: a Liverpool 264, a City 260, a Chelsea 244 millió fontból gazdálkodott (az MU 296-tal már akkor is leső volt).

Jelentős különbség azonban, hogy az első BL-t, a második PL-t, a harmadik EL-t nyert az előző idény végén.