Gulácsi egy újabb összeállításban a legjobbak között

A magyar kapus előkelő helyen a jelenlegi értéke alapján azok között, akik a Liverpool akadémiájáról kerültek ki.

Raheem Sterling alapember az angol válogatottban, a legutóbbi Eb-selejtezőn két gólt szerzett. EPA/Borislav TroshevÉrdekes összeállítást közölt a mérvadó transfermarkt. com oldal, melyben azokat a játékosokat állította sorba értékük szerint, akik a Liverpool Akadémiájáról kerültek ki. Csak olyan labdarúgók szerepelnek az összeállításban, akik jelenleg is aktívak.

Az első helyen a Manchester City támadója, Raheem Sterling áll, akinek a piaci értéke jelenleg 126 millió font. Korábban megfordult ugyan a West Ham United és a Queens Park Rangers utánpótlás csapatainál is, de 16 éves korától már a Poolnál pallérozódott és ott is mutatkozott be a Premier Leagueben.

A második helyen Trent Alexander-Arnold áll 72 millió fontos értékkel. 21 esztendősen már BL-győztesnek mondhatja el magát, hatéves korától játszik a Pool korosztályos csapataiban, alapember a jelenlegi együttesben és a válogatottban is. A dobogó harmadik fokán Harry Wilson áll, a walesi játékos értéke 16.2 millió font. Ő és a negyedik helyen lévő, 13. 5 millióra taksált brit Conor Coady is már gyerekként a Liverpoolban kezdte pályafutását.

Az ötödik helyen a magyar válogatott elsőszámú kapusa, Gulácsi Péter található 10.8 milliós értékkel. A BVSC-ben és az MTK-ban nevelkedett 29 éves klasszis 2007-ben kapott szerződést a csapattól, amely az évek alatt többször is kölcsönadta. Az első csapatban nem sikerült bemutatkoznia, végül 2013-ban adták el a Salzburg együttesének. Gulácsi olyan játékosokat előz meg, mint Jordon Ibe, Ben Woodburn vagy Rhian Brewster.