Lionel Messi 15 éve debütált a Barcelonában - videó

Napra pontosan 15 évvel ezelőtt lépett először pályára tétmérkőzésen az akkor 17 éves és 114 napos Lionel Messi a Barcelonában.

Az argentin szupersztár már egy évvel korábban, 2003. november 16-án lehetőséget kapott egy Porto elleni barátságos mérkőzésen, azonban hivatalos debütálására 2004. október 16-ig várni kellett. Az Espanyol elleni bajnoki 82. percében közel 35 ezer szurkoló előtt Deco helyére küldte be Frank Rijkaard vezetőedző. Gólt nem szerzett, de remek megmozdulásaival azonnal felhívta magára a figyelmet.Első felnőtt bajnoki gólja 2005. május 1-ig váratott magára, de Ronaldinho asszisztját és a fiatal Messi gólját elnézve megérte a várakozást. Minden idők legfiatalabb gólszerzője lett a Barcában, 2007-ben épp az ő gólpasszából Bojan Krkic döntötte meg rekordját.A minden idők egyik legjobb labdarúgójaként emlegetett Messi 15 év elteltével több mint 600 gólnál tart a gránátvörös-kékek mezében, a Barcelonával szerzett trófeáit és egyéni díjait pedig felsorolni is nehéz lenne.

Bemutatkozása után hosszú évekkel hálásan nyilatkozott korábbi edzőjéről, Frank Rijkaardról, aki elindította pályáján, önbizalmat adott neki és bízott benne tizenéves korában.