Musorujsag
Élő Eredmények

Mané: Miért akarnék tíz Ferrarit?

Mané: Miért akarnék tíz Ferrarit?

m4sport.hu/as.com
A Liverpool szenegáli csatára, Sadio Mané egy interjúban elmondta, nincs szüksége luxusra ahhoz, hogy boldog legyen, bérének nagy részét inkább jótékonysági célokra fordítja.

Mané számára valószínűleg a legkevésbé fontos a liverpooli csatártrióból, hogy a sajtóban mutatkozzon, teljesítménye azonban sokszor még jobb is, mint Mohamed Szalah-é vagy Roberto Firminóé. A szenegáli támadó a mostani szezon eddigi 11 mérkőzésén nyolc gólt és két gólpasszt jegyzett és csapatával magabiztosan vezetik a Premier League-et.

A szerény szenegáli bevallotta, a legkevésbé érdekli a szükségtelen luxus és a vagyon felhalmozása, számára sokkal fontosabb, hogy másokon segítsen. A ghánai nsemwoha.com-nak elmondta, boldoggá válásához nincsen szüksége autókra vagy drága tárgyakra.

„Miért kéne tíz Ferrari, húsz gyémántóra vagy két repülő? Tesznek ezek a tárgyak bármit értem vagy a világért? Éhes voltam, a földeken kellett dolgoznom, mezítláb fociztam, de túléltem a nehéz időket. Nem kaptam oktatást és még sok más dolgot, de amit ma a labdarúgásnak köszönhetően keresek, azzal segíteni tudok az embereken. Iskolákat, stadiont építtettem, ruhát, cipőt és ételt biztosítunk a szegénységben élőknek. Ezen felül havonta 70 eurót adok minden nagyon szegény régióban élő szenegáli embernek és ez hozzájárul a családi büdzséhez. Nem kellenek a luxusautók, otthonok, utazások és repülőgépek. Jobban szeretem, ha tudok adni az embereknek egy keveset abból, amit az élet adott nekem.”

A szenegáli Bambali városában is támogatta Mané egy iskola építését, amely nyár elején már meg is nyitotta kapuit.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A FIFA elnöke telt házas meccsre számított Észak-Koreában
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke csalódottan távozott Phenjanból, mert telt házra számított a Koreai NDK-Koreai Köztársaság világbajnoki selejtezőn, melyet azonban zárt kapuk mögött rendeztek.
Külföldi futball
Megműtötték Alexis Sánchezt
Barcelonában szerdán megműtötték Alexis Sánchez, az Internazionale chilei labdarúgójának szombaton megsérült bokáját.
Külföldi futball