Musorujsag
Élő Eredmények

Várhatóan december közepére halasztják az el Clásicót

Várhatóan december közepére halasztják az el Clásicót

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Egybehangzó sajtóhírek szerint a Spanyol Labdarúgóliga várhatóan december közepére halasztja az eredetileg október 26-ra kiírt Barcelona – Real Madrid bajnokit.

A La Liga a Katalóniában folyó zavargások miatt eredeteileg azzal a kéréssel fordult a spanyol szövetséghez, hogy az október 26-án esedékes összecsapást a Nou Camp helyett a Real Madrid otthonában, a Santiago Bernabéuban rendezzék, ám ezt mindkét klub elutasította.

Abba viszont a Barcelona és a Real is belement, hogy új időpontban rendezzék meg a hatalmas hagyományokkal bíró bajnokit.

A Football Espana, a Marca és a Mundo Deportivo is azt írja, várhatóan december 18-a lesz a mostani szezon első el Clásicójának időpontja.

A liga elnöke, Javier Tebas szerint viszont nem kivitelezhető az elképzelés, lévén aznap spanyol kupameccsek lesznek.

A halasztás minden esetre biztos – pénteken a végső döntés is megszülethet -, amellyel talán a Barcelona jár jobban, a katalán együttes ugyanis egyelőre nincs kirobbanó formában, s csapatkapotánya, a sérülésből visszatért Lionel Messi sem pörgött még fel üzemi hőfokra. Decemberben azonban várhatóan minden adott lesz egy kitűnő mérkőzéshez.

További tartalmak