Musorujsag
Élő Eredmények

El Clásico: a Barca és a Real megegyezett, a liga ellenáll

m4sport.hu/Marca/MTI
A Barcelona és a Real Madrid is december 18-án rendezné meg a katalóniai zavargások miatt elhalasztott el Clásicót – derül ki a csapatok hivatalos közleményeiből, a liga (LFP) viszont december 4-re halasztaná a bajnokit.
Ahogy itt Valverde és Zidane, a Barca és a Real is egymás tenyerébe csapott az új időpontot illetően (Fotó: MTI/EPA/Rodrigo Jimenez)

A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) azután döntött a halasztás mellett, hogy a kormány illetékeseivel egyeztetve úgy ítélte meg, hogy nem garantált az eredetileg október 26-ára kiírt rangadó biztonságos megrendezése.

Az RFEF pénteki döntésében hétfőig adott határidőt a csapatoknak, illetve a ligának, hogy megegyezzenek a végleges időpontról, de úgy tűnik, a két klub köti az ebet a karóhoz, és kitart első elképzelése mellett, azaz hogy december 18-ára, szerdára halasszák a 10. forduló meccsét.

Az időpontot egyszer már megvétózta az LFP, amely nem szeretné hét közben rendezni a spanyol foci legnagyobb rangadóját, és előbb a pályaválasztói jog felcserélését javasolta (amit csípőből elutasított mindkét csapat), majd a december 7-i időpontot dobta be, ami a jelek szerint süket fülekre talált.

Ugyanis órákkal a szövetség határozata után kiadott közleményében a katalán és a spanyol főváros csapata világossá tette, továbbra is december 18-án szeretne játszani.

A péntek délutáni állás szerint azonban ott tartunk, ahol a part szakad: a Marca úgy tudja, az LFP elutasítja a két együttes konszenzusos időpontját, és december 4-én rendezné a meccset.

A rendbontások és erőszakba torkolló tüntetéshullám azután kezdődött Katalóniában, hogy hétfőn a spanyol legfelsőbb bíróság zendülés miatt elítélt kilenc katalán függetlenségi vezetőt, 9-től 13 évig tartó szabadságvesztéssel sújtotta őket a 2017. október 1-jén Madrid szerint alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakkal végződött függetlenségi népszavazás, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt. A legkomolyabb összecsapások Barcelonában voltak.

További tartalmak