Musorujsag
Élő Eredmények

Újra szövetségi kapitány lett Jürgen Klinsmann

m4sport.hu
Jürgen Klinsmannt nevezték ki az ecuadori labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.
Jürgen Klinsmann, Oliver Bierhoff és Joachim Löw a Németország-Hollandia Eb-selejtező előtt 2019. szeptember 6-án (Fotó: EPA/David Hecker)

A Bild információi szerint az 55 éves, játékosként világ- és Európa-bajnok német tréner évente 4,5 millió dollárt (körülbelül 1,3 milliárd forint) fog keresni a dél-amerikai válogatott élén, ráadásul költöznie sem kell, továbbra is Kaliforniában lakhat.

Jürgen Klinsmann 2004 júliusától a német válogatott szövetségi kapitánya volt, a hazai rendezésű 2006-os vb-n bronzéremre vezette a Nationalelfet, a torna után viszont nem hosszabbította meg lejáró szerződését. 2008 nyarától a Bayern München vezetőedzője volt, ahonnan 2009 áprilisában menesztették. 2011-ben kinevezték az Egyesült Államok válogatottjának élére, ahonnan 2016-ban távozott, azóta pedig szakkommentátorként tevékenykedett.

Az ecuadori válogatott jelenleg 65. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség világranglistáján, a nyári Copa Americán győzelem nélkül búcsúzott a csoportkörben. A csapatot legutóbb Jorge Celico irányította megbízott kapitányként.

Klinsmann november 20-án fog debütálni az ecuadori kispadon, amikor is a csapat Kolumbiával játszik felkészülési meccset.

További tartalmak