Musorujsag
Élő Eredmények

A Real Madrid epizodistái szemétbe dobták a felkínált lehetőséget

A Real Madrid epizodistái szemétbe dobták a felkínált lehetőséget

m4sport.hu/Marca
Legyél bármilyen csapatban, ha nem számítasz alapembernek, akkor meg kell becsülni minden percet, amit a pályán töltesz, és ki kell hoznod magadból a maximumot. Topcsapat tagjaként ez a megállapítás hatványozottan érvényes.

Szombaton este a Real Madrid a Mallorca vendégekét megtizedelt csapattal léphetett pályára. A sérülések vagy magánjellegű események miatt Zinedine Zidane erősen felforgatott kezdőcsapatot küldött pályára, ettől függetlenül, a nevek és a rájuk elköltött pénz alapján így is esélyesként léphettek pályára a(z akkor még) kieső helyen álló szigetlakók otthonában.

Zidane a kezdőbe nevezte Iscót, James Rodriguezt, Jovicot, Vinícius Júniort, Militaót és Odriozolát is, akiknek így megvolt a lehetőségük, hogy megmutassák a franciának, helyük van a legjobbak között. A fővárosi gárda végül megégett Mallorcán, 1-0-ás vereséget szenvedett.

A spanyol Marca külön figyelmet szentelt ezekre a játékosokra és azt a következtetést vonta le, hogy inkább kijátszották magukat, semmint bizonyítottak volna, egyet kivéve.

Pontatlan Isco

A Son Moix stadionban megkapta a hatalmas lehetőséget, kezdőként  számított rá Zidane, ráadásul a francia a karmesteri pálcát is neki adta, egy olyan Real Madridban, amely támadó felfogásban lépett pályára, ami pont az ő játékstílusának fekszik. Feladata volt, hogy Casemirót tehermentesítse a támadásoknál – így a brazil jobban koncentrálhatott védekező munkájára –, és megadja a ritmust a csapatnak, szolgálja ki a támadókat. Bár mindent megtett ennek érdekében, hihetetlenül pontatlanul játszott, amit láthatóan megszenvedett a csapat.

James, egy ködbevesző illúzió

A kolumbiai a válogatott szünet előtt gólt szerzett a Granada elleni bajnokin a Bernabéuban. Úgy tűnt, hogy megtalálta régi önmagát, de Mallorcán a támadások miatta lassultak le, rengeteget hibázott, elszórta a labdákat, neki kellett volna adni azt a kis pluszt és csillogást, amitől igazán Real, a Real Madrid, de az ellenfél védői csírájában fojtották el minden próbálkozását.

Jovic teljesen elveszett

A labda közelébe sem jutott, így helyzetbe sem nagyon került. Gyakran eltávolodott az ellenfél kapujától, hogy legalább labdához érhessen. Így sem avatkozott sokat játékba, ha igen, akkor messze attól a területtől, ahol elvileg veszélyes. Teljesen elveszett a pályán, ahogyan a lehetőséget is eltékozolta, hogy bebizonyítsa, valóban Real-szintű játékos. Kevés játék, annál kevesebb lövés, és változatlan góltalanság.

Odriozola nem vetélytársa Carvajalnak

Odriozola szezonja most sem lépett ki a feledhető kategóriából. Mallorcán is végtelenül passzív játékkal és védekezéssel rukkolt elő, többek között az ellenfél gólja előtt, ráadásul ki is állíttatta magát, amivel teljesen lehetetlen helyzetbe hozta hátrányban lévő csapatát.

Vinícius, nulla a támadóharmadban

Egyre keserűbb, kilátástalanabb útra terelődik a brazil. Sok dolgot jól csinál: cselez, jól indít akciókat, olykor megfelelően olvassa a játékot, de amikor a tizenhatos közelébe ér, mintha lehúzták volna neki a függönyt. Helyzetben a döntései már-már botrányosak, a lövései vagy az utolsó passznak szánt átadásai értékelhetetlenek. Fejlődésének és önbizalmának jót tehetett volna, hogy kezdőként lépett pályára a Mallorca otthonában, bizonyíthatta volna, mennyire fontos eleme a csapatnak, de a bizonyítás elmaradt.

Az egyetlen, akit pozitívan értékelt a Marca, az a Portóból igazolt brazil, Éder Militao volt, aki megfelelő párnak bizonyult Sergio Ramosnak a védelem közepén, beállásával nem lehetett érezni, hogy gyengült a csapat védősora. A madridi lap nem tartaná meglepőnek, ha a Mallorcán mutatott játéka miatt a közeli jövőben állandó tagjává válna a kezdőnek.

Külön fájdalmas a királyiak számára, hogy a vereség miatt lecsúsztak a tabella éléről és pont az ősi rivális Barcelona lépett a helyükre az Eibar elleni magabiztos diadalával.

Borítókép: Zinedine Zidane (Fotó: EPA/JUAN CARLOS CARDENAS)

További tartalmak