Manét sokkolta első találkozása Kloppal

A Liverpool támadója, Sadio Mané egy interjúban elárulta, első találkozásukkor meglehetősen kellemetlenül érezte magát jelenlegi edzője, Jürgen Klopp társaságában.

Bár a pályán nem lehet nem észrevenni a szélvészgyors szenegáli játékost – aki a mostani szezonban nyolc góljával csapata legeredményesebbje –, azon kívül viszont annál inkább a háttérbe tud húzódni, hiszen meglehetősen szerény, hallgatag ember.

Utóbbi azonban nem igazán jellemző Kloppra, ami miatt Mané elég nyomasztónak írta le első találkozását a német trénerrel, amelyre akkor került sor, mikor a Borussia Dortmundnál 2014-ben felvetődött a szerződtetése – a szélső akkor még a Salzburg futballistája volt, Klopp pedig a Ruhr-vidékiek mestere.

A Sunday Timesnak adott interjújában Mané így emlékezett vissza a történtekre: „Rengeteget beszélt, én meg le voltam döbbenve, úgy gondoltam, kemény idők várnak rám, mert én egy kicsit csendesebb típus vagyok.”

A sors aztán 2016 nyarán Liverpoolban hozta újra össze őket, a német edző pedig belopta magát a játékos szívébe.

„Klopp nagyon rendes ember. És ami talán a legfontosabb, mindenki szereti őt. Vicces, de ugyanakkor nagyon komoly fickó. Amikor a pályán kívül beszélgetünk, többnyire magánéleti dolgokról, a családról esik szó, ami nagyon fontos számomra. Úgy érzem, a személyében van valaki, akiben bízhatok.”


Mohamed Szalah is egy szerény, jószívű ember, egy bajnokin mégis kihúzta a gyufát Manénál  (Fotó: EPA/PETER POWELL)Mané csatártársárról, Mohamed Szalahról is szót ejtett, akivel a Burnley elleni bajnokin különböztek össze - az eset azért is volt érdekes, mert az egyiptomi is egy halkabb, csupaszív ember.

„Frusztrált voltam, mert Szalahnak passzolnia kellet volna egy adott szituációban. Azért bosszankodtam, mert nagy versenyt futunk a Manchester Cityvel, amely rengeteg gólt szerez, így nekünk is minden lehetőségünket gólra kell váltanunk, hogy versenyben maradjunk. Ő egy nagyon klassz srác, igazán kedvelem. Később leültünk, megbeszéltük a dolgot. Nem vett észre engem, ennyi történt, előfordul az ilyen a futballban. Már el is felejtettük az esetet.”