Musorujsag
Élő Eredmények

A Serie A-ban lett edző Thiago Motta

mti
Menesztették Aurelio Andreazzolit, az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Genoa vezetőedzőjét. Utódjául Thiago Mottát nevezték ki.

A 65 éves trénert június közepén nevezték ki két évre, ám az együttes az első nyolc forduló során öt pontot gyűjtve a 19., utolsó előtti helyen áll a Serie A-ban, és legutóbbi hat találkozóján nyeretlen maradt.

Aurelio Andreazzoli a 2017/2018-as idényben bajnok lett a másodosztályban az Empolival, ezzel feljutatta az élvonalba. Tavaly novemberben menesztették, de márciusban visszahívták, ezzel együtt az Empoli 18. helyezettként búcsúzott.

A Genoa Aurelio Andreazzoli helyére Thiago Mottát nevezte ki vezetőedzőnek, aki először irányíthat felnőtt csapatot rövid edzői karrierje során.

A genovai klub honlapja emlékeztet, hogy a 37 éves szakember – aki játékosként megfordult a Barcelonában, az Atlético Madridban, az Internazionaléban és legutóbb a Paris Saint-Germain gárdájában, focizott a brazil és az olasz válogatottban – a 2008/2009-es idényben a Genoa játékosa volt.

Thiago Motta tavaly vonult vissza, eddig a PSG U19-es csapatát irányította. A szakember hétfőn érkezett Genovába, ahol kedden már meg is tartotta az első edzését. A sajtóbemutatóra szerdán kerül sor.

Schäfer András személyében magyar játékosa is van a Genoának, ám a középpályás jelenleg kölcsönben a másodosztályú Chievónál szerepel.

További tartalmak