Musorujsag
Élő Eredmények

Az MU Gulácsiék korábbi vezetőedzőjével pótolhatja Solskjaert

Az MU Gulácsiék korábbi vezetőedzőjével pótolhatja Solskjaert

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Sajtóhírek szerint a botladozó Manchester United a Leipzig korábbi sportigazgatóját és vezetőedzőjét, a jelenleg a Red Bull cég sport- és futballfejlesztési részlegének vezetőjeként dolgozó Ralf Rangnickot szemelte ki Ole Gunnar Solskjaer utódjául.

Mi tagadás, nem lenne meglepő, ha a norvég tréner feje felett gyülekeznének a viharfellegek, a United ugyanis 9 fordulót követően 14. a tabellán és csak két pont választja el a 8 ponttal kieső helyen álló Newcastle-től.

A klub alelnöke, Ed Woodward még a Liverpool elleni 1–1-es bajnokit megelőzően elmondta, Solskjaernak időre van még szüksége, ám a Bild újságírója, Christian Falk állítólag megbízható forrásból értesült, hogy a Vörös Ördögök már most keresik a 46 éves edző lehetséges utódját.

„Információink szerint Ralf Ragnick eséllyel pályázik a Manchester United kispadjára, de a korábbi lipcsei tréner iránt a Bayern München is érdeklődik” – olvasható az újságíró Twitter-bejegyzésében.


Rangnick kitűnő munkát végzett a Leipzignél – az előző idényben bronzérmes lett vele a csapat –, s előtte szintén sikeres időszakot töltött a Hannovernél és a Schalkénál.

Solskjaer hosszú távra tervezne a Unitednél, mint korábban mondta, négy átigazolási időszakra van szüksége ahhoz, hogy rendbe tegye az együttest.

A Sky Sports szakértője, Jamie Carragher szerint lesz is rá ideje, ám nem hiszi, hogy a norvéggal egyenesbe kerülne a klub.

„Úgy hiszem, Solskjaer az utóbbi évek miatt most szerencsés helyzetben van, mert a klub nagyon gyakran váltott edzőt, amit most már elkerülne Ed Woodward. Ha viszont azt kérdezik tőlem, ő lesz-e, aki visszavezeti a siker útjára a Unitedet és minden porondon címekéret küzd a csapattal, akkor a válaszom nem. Ha Manchester-szurkoló lennék, akkor következő szezon kezdetén már mást szeretnék a padon látni. Most viszont nem hiszem, hogy felállítják, mert hiba lenne” – olvasható az exliverpooli nyilatkozata az Expresszen.

További tartalmak