Musorujsag
Élő Eredmények

Döntött a szövetség az El Clásico időpontjáról

m4sport.hu
A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) versenybizottsága december 18-ára, szerdára tűzte ki a katalán tüntetések miatt elhalasztott Barcelona – Real Madrid mérkőzést.

A találkozót eredetileg oktbóer 26-án rendezték volna meg, a szövetség elöljárói azonban – miután egyeztettek a kormány illetékeseivel – úgy látták, hogy nem garantált az El Clásico biztonságos megtartása.

A javaslatok között szerepelt a pályaválasztói jog felcserélése is, ám ezzel egyik klub sem értett egyet. A két csapat abban állapodott meg, hogy december 18-án 21 órától pótolják a rangadót, a spanyol liga (LFP) azonban december 4-ét szerette volna időpontnak.

A szövetség hétfő délelőttig adott határidőt a csapatoknak és a ligának a megegyezésre, szerdán pedig jóváhagyta a december 18-át. A Marca beszámolója szerint az LFP még fellebbezhet az RFEF határozatával szemben.

A rendbontások és erőszakba torkolló tüntetéshullám azután kezdődött a katalóniai városokban, hogy hétfőn a spanyol legfelsőbb bíróság zendülés miatt elítélt kilenc katalán függetlenségi vezetőt, 9-től 13 évig tartó szabadságvesztéssel sújtotta őket a 2017. október 1-jén Madrid szerint alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakkal végződött függetlenségi népszavazás, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt. A legkomolyabb összecsapások Barcelonában voltak.

További tartalmak