Musorujsag
Élő Eredmények

Messi 50: a Barca zsenije ismét bizonyította, más ligában játszik

m4sport.hu
A szezon első két hónapjában sérüléssel bajlódó Lionel Messi 32 évesen is mérkőzésről mérkőzésre ámulatba ejti a szakmát és a közönséget, nem volt ez másképp a Barcelona Valladolid ellen 5–1-re megnyert bajnoki mérkőzése közben sem kedd este.
Megtekintés a Youtube-on, kattintson a linkre!

A hatodik Aranylabdájára pályázó argentin két góllal és két gólpasszal zárta a kedd estét, ezzel nyolc mérkőzésen már 5-5 gólja és gólpassza van a 2019/20-as szezonban.

„Mit mondhatnék még róla, kifogytam a jelzőkből. Messi tehetsége senkihez sem fogható, minden labdaérintésekor egy új csoda történik. Tényleg nem tudom, mit mondhatnék” – így Ernesto Valverde vezetőedző a Barcelona mérkőzése után.

Nem meglepő, hogy a WhoScored statisztikai oldaltól 10-es osztályzatot kapott a teljesítményére. Az oldal a 2009/10-es szezon óta értékeli a játékosokat, azóta ez volt kereken a 100. mérkőzés, amikor Messi tökéletes értékeléssel zárt.

Természetesen a nagy rivalizálás sem maradhat ki a sorból, keddi duplájával Messi már 608 találatnál jár klubkarrierjében, ezzel megelőzte Cristiano Ronaldót. Megjegyezendő, hogy jóval kevesebb mérkőzésre volt szüksége, tehát a meccs/gól átlaga masszívabb, mint a portugálé.

Messi rögzített helyzetből is eredményes volt a Valladolid ellen, ez volt karrierje 50. szabadrúgásgólja, 44-et a Barcelona, 6-ot az argentin válogatott mezében jegyzett.
Az elsőt 2008-ban rúgta és kivételes képességét azóta folyamatosan bizonyítja. Az elmúlt 5 szezonban több gólt szerzett szabadrúgásból, mint bármelyik topligás klub.

Természetesen a játékosok között is kiemelkedő, mondhatni, külön ligában játszik, főleg, ha a 2016 óta gyűjtött adatokat nézzük.

További tartalmak