Musorujsag
Élő Eredmények

A Bayern megvált Niko Kovactól

A Bayern megvált Niko Kovactól

Bayern München
A Bayern München menesztette vezetőedzőjét Niko Kovacot.

A klub megerősítette a Bild információját, és a közleményében közös megegyezést említenek. A jövő heti Olympiakosz elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen és a dortmundi Bundesliga-bajnokin az eddigi asszisztens edző, Hans Flick irányít a kispadról.

„Csapatunknak az elmúlt hetekben mutatott teljesítménye és eredményei azt mutatták, hogy cselekednünk kell. Vasárnap nyílt és komoly beszélgetést folytatunk Nikóval, és arra a megállapodásra jutottunk, hogy a továbbiakban már ne ő legyen a vezetőedző. Mindannyian sajnáljuk ezt, de szeretnék köszönetet mondani a munkájáért” – nyilatkozta a klub honlapján Karl-Heinz Rummenigge vezérigazgató.

„Pozitív fejlődést, előrelépést várok a játékosoktól és motiváltságot a szezonra vonatkozó céljaink elérése érdekében” – mondta Hasan Salihamidzic sportigazgató.

Niko Kovac elismerte, hogy a klub részéről ez volt a helyes döntés, amelyet az eredmények és az utóbbi időben mutatott játék miatt elfogadott.

A Bayern tíz forduló után öt győzelemmel, három döntetlennel és két vereséggel négy ponttal marad el a listavezető Mönchengladbachtól. Kovac sorsát épp az előző klubja elleni 5-1-es zakó pecsételhette meg. Ennyi gólt az elmúlt tíz évben nem kapott a müncheni együttes a bajnokságban, melyben egyébként ez az első edzőváltás.

A horvát trénert az előző szezon előtt nevezték ki a Bayern élére. Tavalyi szezont megnyerte a csapattal.

További tartalmak