Huszonnégy órán belül két meccset kell játszania a Liverpoolnak

A FIFA klubvilágbajnokság elődöntői ellenére nem változik a Carabao Kupa elleni meccsük időpontja, így a BL-győztes Liverpoolnak december 17-én és 18-án is pályára kell lépnie. A klub úgy döntött két nap, két különböző csapatot küld majd pályára.

Miután a Liverpool múlt héten emlékezetes mérkőzésen kiejtette az Arsenalt a Carabao Kupából, eldőlt, decemberben pár napon belül több mérkőzést is kell játszania a BL-győztesnek, ugyanis egy héten rendezik a klubvilágbajnokság elődöntőit, valamint az angol ligakupa negyeddöntőit is.

Jürgen Klopp úgy nyilatkozott, ha nem találnak egy másik, minden szempontnak megfelelő időpontot a kupameccsnek, akkor csapata biztosan nem lép pályára az Aston Villa elleni találkozón.

Az EFL nem talált olyan dátumot, amely mindenki igényeinek megfelelt volna, így maradtak az eredeti időpontok: december 17-én 19:45-kor Birminghamban a Villa ellen lesz a kupameccs, december 18-án 17:30-kor Katarban a klub-vb elődöntője.

A liverpooli klub kedden délután közleményt adott ki, melyben tudatta, két különböző csapatot küld pályára a két találkozón.

„Szeretnénk megköszönni a EFL erőfeszítéseit, ám az új alternatívákat megvitatva arra jutottunk, nincs olyan dátum, amely ne veszélyeztetné valamelyik sorozatot vagy ne róna indokolatlanul nagy terhet a játékosokra és a stábra. Ennek következtében úgy döntöttünk, két csapatot küldünk pályára egy időben, egyik a klub-világbajnokságon, a másik a Carabao Kupán játszik majd."

Ennek kapcsán érdekes tényt közölt a statisztikai adatokkal foglalkozó OptaJoe. 1986 decembere óta először játszik majd két nap alatt, két tétmérkőzést a Liverpool. Az együttes a Boxing Dayen 1-0-ra kikapott a Manchester Unitedtől, majd másnap 1-0-ra megverte a Sheffield Wednesday csapatát.

Jelenlegi állás szerint, az összes sorozatot figyelembe véve a Liverpoolnak 9 mérkőzést kell játszania decemberben.