Musorujsag
Élő Eredmények

Wenger elismerte: érdekli a Bayern-kispad

m4sport.hu
Arséne Wenger megerősítette azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint élénken érdeklődik a Bayern München megüresedett vezetőedzői posztja iránt.
Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság utolsó, 38. fordulójában a Huddersfield Town elleni mérkőzésen Huddersfieldben 2018. május 13-án (Fotó: EPA/Rui Vieira)

A 70 éves francia trénert a beIN SPORTS tévécsatornán kérdezték arról, hogy érdekli-e a Bayern-kispad. „Természetesen!” – jött a határozott válasz.

Mint arról korábban beszámoltunk, a bajor sztárklub az Eintracht Frankfurttól múlt szombaton elszenvedett 5–1-es vereség után megvált Niko Kovactól, akinek utódját egyelőre nem jelentették be. Szerdán az Olimpiakosz elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsen és szombaton a Borussia Dortmund elleni bajnoki rangadón Hans Flick pályaedző irányítja a csapatot.

A lehetséges utódok közül az Ajaxot irányító Erik ten Hag és a Red Bull sportrészlegét vezető Ralf Rangnick is cáfolta a müncheni kinevezést, így jelenelg Massimiliano Allegri és Arséne Wenger tűnik favoritnak.

Arséne Wenger a Chelsea ellen megnyert FA Kupa-döntő után 2017. május 27-én (Fotó: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth)

Arséne Wenger 1996 októberétől 22 éven keresztül irányította az Arsenalt, amellyel három Premier League-trófeát – 2004-ben azóta is egyedülálló módon veretlenül – és hét FA Kupát is bezsebelt. Az Ágyúsoktól tavaly nyáron távozott, azóta nincs csapata.

„Az edzősködés töltötte ki az egész életemet. Meccseket nyerni, a csapatot a mérkőzésre felkészíteni, sikereket és közös érzelmeket átélni, ezek olyan dolgok, amik hiányoznak. Harminchárom éves korom óta dolgozom és egészen a 69. életévemig megszakítás nélkül edzősködtem, méghozzá a legmagasabb szinten” – nyilatkozta Wenger, aki elárulta, hogy 36 év szünet nélküli munka után nem volt rossz egy éven keresztül elkerülni a nyomást, most ugyanis sokkal nyugodtabb.

A 70 éves szakember azért is lehetne megfelelő választás a több francia játékost is soraiban tudó bajoroknak, mert folyékonyan beszél németül is, így kommunikációs szakadék biztosan nem lenne a játékosok és a vezetőedző között.

Sajtóhírek szerint Wenger a szezon végéig írhat alá a német rekordbajnokhoz. A Bayern München ugyanis nem szeretné hosszabb időre magához kötni a francia mestert, mivel hosszú távú céljai között Erik ten Hag vagy a PSG-nél dolgozó Thomas Tuchel megszerzése szerepel.

További tartalmak