Musorujsag
Élő Eredmények

Klopp körberajongta Guardiolát, de az egész világ szeme láttára győzné le

MTI
A Manchester Cityt irányító Josep Guardiola a világ legjobb edzője Jürgen Klopp, a labdarúgó Bajnokok Ligájában címvédő Liverpool trénere szerint.
(Fotó: EPA/PETER POWELL)s

Az 52 esztendős német szakember azt megelőzően méltatta a riválist vezető négy évvel fiatalabb spanyol kollégáját, hogy vasárnap éllovas csapata fogadja a címvédő Cityt a Premier League-ben.

„Az az igazság, hogy ennél jobban nem tisztelhetném Josep Guardiolát. Hosszú ideje ismerem, és számomra ő a legjobb edző a világon” – méltatta Klopp Guardiolát, aki korábban a Barcelona és a Bayern München kispadján is ült.

A többi között három spanyol, három német és két angol bajnoki címet, két Bajnokok Ligáját és három klubvilágbajnokságot nyert együtteseivel. 2011-ben a nemzetközi szövetség (FIFA) az év edzőjének választotta, és ötödik helyen szerepelt a neve a France Football idei listáján, amely minden idők legjobb trénereit rangsorolta.

„Ugyanakkor megvan az esélyünk arra, hogy legyőzzük a csapatát, nagyon nehéz lesz, de nem lehetetlen” – fogalmazott Klopp.

„Ez egy nagy mérkőzés lesz, ezt tudjuk. Az egész világ nézni fogja, ebben teljesen biztos vagyok, mindenki, akit ismerek.”

A 12. forduló előtt a Mersey-parti gárda 31 ponttal veretlenül vezeti a bajnokságot, a címvédő manchesteriek lemaradása hat pont.

A Vörösök kiváló másfél szezonon vannak túl, minden versenysorozatot figyelembe véve tavaly szeptember vége óta nem találtak legyőzőre az Anfield Roadon, ahol a mostani idényben mind az öt bajnoki meccsüket megnyerték 14 rúgott, és mindössze öt kapott gól mellett. A City eddigi öt idegenbeli bajnokijából egyet veszített el, meglepetésre az utolsó előtti Norwichtól kapott ki szeptember közepén.

A Liverpool ugyan tavaly októberben 0-0-t játszott a Cityvel az Anfielden, de saját közönsége előtt nagyon régen, 2003 májusában veszített el Premier League-találkozót a manchesteri együttessel szemben.

További tartalmak