×

A Herthánál tér vissza a német fociba Jürgen Klinsmann

Jürgen Klinsmann tíz év után visszatér a német labdarúgásba, és az élvonalbeli Hertha BSC tanácsadói testületében kap feladatot - jelezte a berlini klub péntek délután honlapján.

Jürgen Klinsmann, Oliver Bierhoff és Joachim Löw a Németország-Hollandia Eb-selejtező előtt 2019. szeptember 6-án (Fotó: EPA/David Hecker)„Örülök, hogy részese lehetek Európa egyik legizgalmasabb labdarúgó-projektjének. Meg vagyok győződve arról, hogy a tapasztalatommal hozzá tudok majd járulni a klub sikeréhez” – fogalmazott a weboldalon a szakember.

Lars Windhorst befektető év elején vásárolt részesedést a Herthában, melynek kilenctagú tanácsadói testületébe négy főt delegálhat, utóbbiból kapná meg az egyik helyet Klinsmann.

Az 55 éves szakember – aki játékosként 1990-ben világbajnok, míg 1996-ban Európa-bajnok volt – 2004 és 2006 között a német válogatott szövetségi kapitánya lehetett, 2008 nyarától pedig a Bayern Münchent irányította, ahonnan viszont még a szezon vége előtt távoznia kellett. Legutóbb az amerikai válogatott szövetségi kapitánya volt, 2016-tól azonban nincs csapata.