Haaland topklubokat kikosarazva a Bundesliga felé venné az irányt

Úgy tűnik a Premier League klubok és a Barcelona is hoppon marad, sajtóhírek szerint ugyanis a Salzburg tinicsatára, Erling Braut Haaland a Bundesligába tart.

Ha van ígéretes tehetség a futball világában, akkor a 19 éves norvég csatár mindenképpen az. Szezonbeli 23 mérkőzésén 17 találatnál tart, s a mostani szezonban a labdarúgás nagyszínpadán, a Bajnokok Ligájában is ő az egyik főszereplő: első négy BL-meccsének mindegyikén betalált, amit egyedüli tinédzserként mondhat el magáról, ezen a négy találkozón pedig hétszer volt eredményes, ami nem kis bravúr, korábban soha senki nem tudott első négy elitligás találkozóján ennyi gólt termelni.

Nem csoda, hogy a többi közt a Liverpool, a Manchester United, az Arsenal, a Barcelona, a Real Madrid és a Juventus is kinézte, a Sky Sports információi szerint viszont Haaland azt fontolgatja, hogy a Bundesliga felé veszi az irányt. A norvég csatár a nyáron a szintén Red Bullhoz tartozó, Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató Leipzighez csatlakozna.

A Bundesliga harmadik helyén álló csapat vezetőedzője, Julian Nagelsmann nem titkoltan nagy csodálója a futballistának, aki meglátása szerint tökéletesen beleillene a német élvonal legfiatalabb együttesébe, s félelmetes támadósort alkotna a villámgyors Timo Wernerrel.

A lipcseiek szeretnék meggyőzni Haalandot és édesapját (aki korábban Manchester City, a Leeds United és a Nottingham Forest játékosa is volt a Premier League-ben), hogy fejlődését leginkább az szolgálná, ha kisebbet lépve inkább a Leipzighez szerződne, s csak Bundesliga-rutinnal a lábában igazolna igazi európai topklubba.

Az MU korábban azért is került szóba, mert a csapat menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer jól ismeri Haalandot, akit még a Moldéban edzett, mielőtt a csatár 2019. január 1-jén csatlakozott a Salzburghoz.

Idő közben a Barcelona is beszállt az ifjú gólzsákért folyó versenyfutásba, a katalánok a 33 éves, jelenleg sérült Luis Suárez utódját keresik gőzerővel.

Haaland árát a Transfermarkt 30 millió eurón jegyzi, de teljesítménye miatt ez valójában már több mint 90 millióra rúg.