Állítólag jövő héten tárgyal Wenger és a Bayern

Az Arsenaltól 22 év után 2018 nyarán elköszönő Arséne Wenger megerősítette azokat a pletykákat, hogy Karl-Heinz Rummenigge, a Bayernt működtető gazdasági társaság vezérigazgatója megkereste őt a Bayern München vezetőedzői posztjával kapcsolatban és azt is elárulta, jövő héten ülnek le komolyabban beszélni a dologról.

Az elmúlt héten a külföldi sajtóban már abszolút befutónak nevezték a bajorok kispadjára az egy éve munkanélküli szakembert, aki maga is elismerte, érdekelné a közös munka a német rekordbajnokkal.

A Bayernt a szerdai BL-mérkőzésen az eddigi segédedző, Hans-Dieter Flick irányította és rá vár a feladat a szombat esti Bundesliga-rangadón is, megbízatása azonban ideiglenes.

Nem teljesen egyeznek az információk azzal kapcsolatban, hogy ki, kit keresett meg, ugyanis a német Bild tudomása szerint Wenger ajánlotta be magát a bajoroknál, de a francia szakember most úgy tűnik, tiszta vizet öntött a pohárba – írta az AS.

„Vasárnapig Dohában vagyok, ezért úgy döntöttünk, jövő héten beszélünk” – mondta a francia szakember, majd hozzátette, Rummenigge szerdán hívta fel őt, de nem tudta felvenni a telefont, majd „udvariasságból visszahívta”.

„Mondta, hogy edzőt keresnek és megkérdezte, érdekelne-e a feladat” – számolt be Wenger a telefonbeszélgetésről és azt is elárulta, egy kis gondolkodási időt kért.

Korábbi hírek szerint, ha valóban Wenger kapja meg a pozíciót, szerződése akkor is csak a szezon végéig szólna, mert a bajorok hosszú távú terveiben az ajaxos Erik ten Hag vagy a PSG-t irányító Thomas Tuchel szerepel.