Abraham lenne a Chelsea nyerőembere?

A Chelsea játékosa 12 meccsen szerzett annyi gólt, mint a Manchester United támadója Rashford, az egész tavalyi szezonban.

Abraham gólja a Crystal Palace elleni mérkőzésen. EPA/NEIL HALL Szombaton a Chelsea az angol labdarúgó-bajnokságban 12. fordulójában hazai pályán 2-0-ra nyert a Crystal Palace ellen. Frank Lampard együttese a nyolcadik, sorozatban hatodik bajnokiján gyűjtötte be a három pontot, és feljött a tabella második helyére.

Az együttes első gólját Tammy Abraham szerezte, akinek ez volt a 10. bajnoki gólja az idei szezonban. Ezt a tíz gólt mindössze 12 meccsen hozta össze. Ha valaki követte Abraham pályafutását, annak nem meglepő a remeklése, hiszen a tavalyi szezonban a másodosztályban az Aston Villában szerepelt kölcsönben, és 37 meccsen 25 alkalommal volt eredményes.

Abrahamra a klub korábbi menedzsere, Maurizio Sarri nem számított, sokáig úgy volt, elhagyja a Stamford Bridge-t annak ellenére, hogy gyerekkora óta a Chelsea kötelékéhez tartozik. Lampardnál azonban alapember lett, és ezt gólokkal hálálja meg.

A brit Daily Mail összehasonlította a teljesítményét a Manchester United válogatott támadójával Marcus Rashfordal, aki a tavalyi szezonban 33 meccsen ért el ugyanennyi gólt, idén pedig öt találatnál jár. Érdekesség, hogy mindketten 22 esztendősek, de amíg Rashford már 38 válogatottságot tud felmutatni, Abraham csak három alkalommal szerepelt a legjobbak között a felnőtteknél.

Pedig Abraham számára nem kezdődött jól a szezon, hiszen az európai Szuper Kupáért vívott meccsen a 11-es párbajban az ő kihagyott kísérlete után örülhetett a Liverpool. Lampard akkor azt mondta, ez az eset meg fogja erősíteni, része annak az útnak, amely oda vezet, hogy topjátékos legyen. Úgy tűnik, jó úton van.