Musorujsag
Élő Eredmények

Mourinho már most a Liverpoolnak adná a PL-aranyat

Mourinho már most a Liverpoolnak adná a PL-aranyat

m4sport.hu/A Bola
A Manchester City 3-1-es legyőzésével kilenc pontosra duzzadt a Liverpool előnye a bajnoki címvédő ellen, José Mourinho úgy gondolja, hogy Jürgen Klopp csapata a bajnokság végéig ott is marad a tabella élén. A két klub között ott van az élcsoportban a második Leicester City, és a portugál korábbi csapata, a Chelsea, amelynek teljesítménye a jó helyezés ellenére sem győzte meg.

A Premier League éllovasa 12 forduló után a Liverpool 34 ponttal, a második és harmadik helyen a Leicester és a Chelsea áll, nyolc ponttal lemaradva, az Anfield Roadon elszenvedett vereség miatt Pep Guardiola csapat a negyedik pozícióba csúszott vissza, 25 ponttal.

José Mourinho 2018 decembere óta nem irányít csapatot, jelenleg a Sky Sports szakkommentátoraként dolgozik, és az angol bajnokság eseményeit elemzi. A portugál szakembernek meggyőződése, hogy ezt az előnyt már nem fogja eltékozolni a Liverpool.

„Véleményem szerint a bajnoki cím kérdése már eldőlt, hacsak nem történik valami drámai változás a csapatban, mondjuk egy olyan sérülés, amely visszaveti a csapatot. Ez a Liverpool úgy van felépítve, hogy tökéletesen kiaknázza a játékosok kvalitásait, olyan, mint egy kirakott puzzle. A City (Manchester) nyerhet egymásután hét, nyolc vagy akár kilenc mérkőzést is, nem látom magam előtt a képet, hogy a Liverpool előnye ebben az esetben elfogyna” – latolgatta a felsőház esélyeit Mourinho.

Sadio Mane, és mögötte az általa a hálóba juttatott labda a manchester City ellen. (Fotó: EPA/PETER POWELL)

Korábbi csapatának, a Chelsea-nek is megjövendölte, hol végezhet a tabellán. Frank Lampard vezetésével kicsit ijesztően kezdődött az idény a londoni Kékeknek, de hamar kiegyenesedtek. Utolsó 11 mérkőzésükön veretlenek, mi több, a Premier League-ben utolsó hat bajnokijukat megnyerték.

A jó eredmények ellenére az 56 éves szakember aggodalmát fejezte ki, úgy érzi, hogy Lampard vezetésével még nincs kész a nagy megmérettetésekre az észak-londoni gárda.

„Az első hétvége után nagyon féltettem a csapatot (az Old Traffordban 4-0-ra kapott ki a Chelsea a Manchester United ellen), aggodalmam pedig cseppet sem lankadt a nagy mérkőzésekkel kapcsolatosan. Frank (Lampard) fantasztikus munkát végez, de kétszer kikaptak a United (Manchester) ellen, otthon a Liverpoollal szemben, az Ajax pedig négyet rúgott a csapatnak (igaz, négyet kapott is)” – nyilatkozta a Chelsea-ről, amelyet először 2004 és 2007, majd 2013 és 2015 között irányított.

Frank Lampard, játékoasi körében a Brighton elleni győzelem után. (Fotó: EPA/ANDY RAIN)

A bajnokságban most szünet lesz a válogatott mérkőzések miatt, így a Chelsea-nek és Lampardnak lesz ideje felkészülni a 23-i, Manchester City elleni rangadóra, amely a portugál szerint több szempontból is fontos lehet a londoniaknak.

„Nagyon kíváncsi vagyok az Ehihadban (Man City stadionja) megrendezésre kerülő mérkőzésre, azon talán alkalmam lesz megtapasztalni, hogy a jó futballt, amelyet már most is mutatnak, képesek lesznek-e arra a szintre emelni, hogy ők legyenek a főszereplők – ami meg is illeti őket -, akár az élcsapatok ellen is. Ha megtalálják ezt az egyensúlyt, akkor válhatnak igazán nagy csapattá. Nem hiszem azt, hogy képesek lesznek az első két hely valamelyikén végezni, azt viszont igen, hogy az első négyben lesznek” – jósolta Mourinho.

Borítókép: epa07837773 Soccer head coach Jose Mourinho attends the presentation of the sports application LiveScore in Madrid, Spain, 12 September 2019. The newly released LiveScore application is the new sponsor of the Spanish first division LaLiga. EPA/RODRIGO JIMENEZ

További tartalmak