Neymar is üzent a rasszista szurkolók miatt kiállított Sahtar-játékosnak

Nagy visszhangot kapott vasárnap esti, Sahtar Donyeck – Dinamo Kijev ukrán rangadó, ugyanis a találkozó 82. percében sportszerűtlen magatartás miatt kiállították a hazaiak játékosát, a brazil Taisont, aki a szurkolók rasszista támadásaira reagált a pályán.

A 31 éves játékost és szintén brazil csapattársát, Dentinhót a kijevi szurkolók a bőrszínük miatt szidták a mérkőzésen. Miután már kétszer is figyelmeztették a renitens nézőket, akik ezután sem hagyták abba bekiabálásokat, Taison a középső ujját mutogatta a szurkolóknak, majd közéjük rúgta a labdát - korábban Mario Balotelli tett így szintén a rasszista szurkolók miatt.

A játékvezető pár perces gondolkodás után piros lappal kiállította a brazilt, aki sírva hagyta el a pályát.

A mérkőzés után közösségi oldalán így írt: „A felháborodás és a tehetetlenség miatt potyogtak a könnyeim, azért, mert abban a pillanatban semmit sem tudtam tenni. De már korán megtanítanak arra, hogy erős légy és harcolj. Küzdenünk kell a jogainkért és az egyenlőségért".


A Dinamo közleményben jelezte, hogy mindenben együtt fog működni, ami az eset kivizsgálását illeti, a klub is mélységesen elítél minden rasszista megnyilvánulást.

Emellett természetesen a Sahtar is kiállt játékosai mellett: „Ti vagytok a legjobbak! Veletek vagyunk, srácok!" - írta a donyecki klub a #NoToRacism vagyis a „Nem a rasszizmusra" hashtaggel.A Paris Saint-Germain brazil sztárja, Neymar Instagram-oldalán egy képpel üzent korábbi válogatott csapattársának.

Neymar üzenete Taisonnak (Fotó: Instagram)A rangadót a Sahtar nyerte 1-0-ra egy 17. percben rúgott góllal.