Musorujsag
Élő Eredmények

Rodrygo: Nem akarom annak terhét viselni, hogy Cristiano-utód legyek

Rodrygo: Nem akarom annak terhét viselni, hogy Cristiano-utód legyek

m4sport.hu/Marca
Érzelmekkel teli napokat élhet át a Real Madrid fiatal brazil támadója, Rodrygo Goes. Szinte egyik pillanatról a másikra valósulnak meg álmai, a valóság pedig még azokat is túlszárnyalja olykor. Bemutatkozás a Bajnokok Ligájában mesterhármassal, hamarosan pedig hazája válogatottjában is pályára léphet a dél-amerikai klasszikus, Argentína elleni pénteki derbin.

A 18 éves Rodrygo az első XXI. században született játékos, aki a brazil válogatottba meghívót kapott.

„Elsőként érkeztem a válogatottba, Militao és Casemiro társaságában. Semmilyen nyomás nincs rajtam. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, nem találom a szavakat a bennem kavargó érzésekre” – Nyilatkozta a Canarinha legfiatalabb kerettagja.

Álmaiban sem remélte, hogy ilyen hamar rúg mesterhármast a BL-ben

„Nem gondoltam volna, hogy minden ilyen gyorsan fog történni. Még az álmaimban sem jelent ez meg, amikor még kölyök voltam a Santosban. Nemrég még az volt az álmom, hogy legalább bemutatkozhassak a Bajnokok Ligájában. Ezek után talán érhető, hogy nem tudom szavakba önteni, amit a mérkőzés után éreztem. Egyedi, utánozhatatlan pillanatok voltak.”

Mardidban a játékát Raúléhoz és Butraguenoéhoz hasonlítják.

„Sokat beszélgetek Raúllal, aki edzőm volt a Castillában, rengeteget segít a tanácsaival. Az utam ebben a klubban még csak most vette kezdetét, nagyon remélem, hogy egy nap én is olyan magasságokba jutok, mint ők.”

Cristiano Ronaldo távozása óta keresik a Real Madridban, hogy ki tölthetné be az űrt, amely utána maradt, a királyiaknál egyre biztosak abban, hogy Rodrygo lehet az aki átveheti a szerepét.

„Arról álmodoztam korábban, hogy egyszer együtt játszhatok CR7-tel a Real Madridban. Sajnálom, hogy ő már elment. Cristiano a világ egyik legnagyobb játékosa a futball történetének, ha nem a legnagyobb. Ugyanakkor nem akarom annak a terhét viselni, hogy én lehetek Cristiano helyettesítője.”

Borítókép: Karim Benzema és Rodrygo (Fotó: EPA/JUANJO MARTIN)

További tartalmak