Musorujsag
Élő Eredmények

Jadon Sancho: Tizenegy voltam, amikor eljöttem otthonról

Jadon Sancho: Tizenegy voltam, amikor eljöttem otthonról

m4sport.hu/A Bola
A még mindig csak 19 éves Jadon Sancho 2017. augusztus 31-én hagyta el a Manchester Cityt a német Borussia Dortmund kedvéért. 2018 nyarán Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya meggyőzőnek tartotta a fiatal jobbszélső teljesítményét a Bundesligában, így meghívta keretébe. Múlt év október 12-én pedig a lehetőséget is megadta neki Horvátország ellen.

Jelenleg újra a válogatottal készül a tinédzser, a Háromoroszlánosok november 14-én Montenegróval, 17-én Koszovóval játszanak Európa-bajnoki selejtezőt.

Az összetartáson az Independentnek adott hosszabb interjút, amelyben arra is visszaemlékezett, milyen volt a váltás Angliából Németországba.

„Nagyon nehéz volt, de ha szereted azt, amit csinálsz, és egy ennyire fontos döntést hozol, akkor hűnek kell maradnod hozzá. Én hű maradtam a döntésemhez és szerencsém volt a beilleszkedéssel, hamar kiismertem az ottani kultúrát” – kezdte tinédzsereket meghazudtoló érettséggel Sancho.

Egy új helyet és kultúrát pedig úgy lehet a legkönnyebben megismerni, ha beszéled a nyelvet.

„Az összes külföldi játékosnak, aki Angliába jön, meg kell tanulnia angolul. Én úgy gondoltam, hogy kedvelni fogom a változást, ráadásul így megtanulhatok egy új nyelvet” – mondta az angol válogatott tinédzsere.

Óriási erőfeszítést és áldozatokat is követelt a beilleszkedés, és a német életvitelnek a kitapasztalása, de Sanchónak szerencséje volt a csapattársaival, akik nagyon sokat segítettek vele.

„A Dortmund játékosai tonnányi tanáccsal látnak el, hisz ők már nagyon tapasztaltak. Marcus Reus hatalmas játékos, mindig noszogat, hogy tovább kell dolgoznom az edzéseken, mert mindig van valaki, aki szívesen elfoglalná a helyemet. Mindig nagyon figyelek a szavaira. Tényleg mindig akad valaki alattad, aki a helyedre ácsingózik. Ha nem dolgozol keményen hétről hétre, akkor megnehezíted az ő dolgukat, nem őket fogják választani. A labdarúgásban őrült versengés van, egy pillanatra sem engedhetsz ki” – folytatta Sancho.

Arról is szót ejtett, hogy szerinte mi a sikerének kulcsa, ugyanakkor úgy érzi, nem mindenki képes arra, hogy teljes mértékben elkötelezett legyen célja érdekében.

„Nagyon sok függ az ember személyiségétől. Ahányan vagyunk, annyifélének mondhatjuk magunkat. Esetemben az történt, hogy én már 11 évesen eljöttem otthonról. Egy ilyen helyzetet mindenki a maga módján él meg. Elképesztően nehéz ezt megélni, nem feltétlenül javasolnám mindenkinek. Ugyanakkor jó választás is lehet. Egyszerűen eggyé kell válnod a döntéseddel, és meggyőződésed kell, hogy legyen, igenis jó utat választottál” – vázolta sikerének titkát.

Borítókép: Jadon Sancho, Thomas Müllert cselezi ki (Fotó: EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS)

További tartalmak