Touré: Nagyon örülnék, ha egy játékosom úgy viselkedne, mint Sterling

A Manchester City korábbi játékosa, Yaya Touré szerint az emberek túlreagálják azt az esetet, amely miatt Raheem Sterling kikerült az angol válogatott Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretéből.

A háromoroszlánosok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate azért küldte haza Sterlinget a nemzeti csapat edzőtáborából, mert az ebédlőben állítólag nyakon ragadta a Liverpool védőjét, Joe Gomezt, akivel két nappal korábban, a vasárnapi Manchester City-Pool bajnoki rangadón különbözött össze (a Vörösök 3-1-re nyertek).

Southgate később dicsérte a támadó esettel kapcsolatos viselkedését, ezért a vasárnapi, Koszovó elleni Európa-bajnoki selejtezőn már a csapattal tarthat.

Sterling egykori citys csapattársa, Yaya Touré szerint nagyon fel lett fújva az ügy.

"Úgy gondolom, hogy az emberek nagyon túlreagálták ezt az egészet" - idézi az elefántcsontpartit a Sky Sports.

"Egy edzésen megtörténhet az ilyesmi. Vasárnap még szemtől szemben küzdöttek egy forró hangulatú rangadón, majd onnan egyenesen irány a válogatott. Én és a bátyám is harcoltunk, összetörtük egymást, de az edzőnek semmi más dolga nem volt, mint szétszedni bennünket, s onnantól minden rendben volt."

A 36 éves középpályás azt is hozzátette, Pep Guardiola helyében csalódott lenne az angol válogatott reakcióját illetően.

"Guardiola picit csalódott lehet Southgate miatt. Sterling még fiatal játékos, sokat kell tanulnia. Ha edző lennék és a futballistám úgy mutatná ki az érzelmeit, ahogy ő tette, nagyon boldog lennék. Az az üzenete, hogy nyerni akar és harcol is ezért. Számomra vállalhatatlan, ha egy futballistának nem ilyen a jelleme. Ráaádsul Sterling most kiváló formában van, amit Harry Kane most nem mondhat el magáról. "