Musorujsag
Élő Eredmények

„Év végéig, esetleg tovább is” Kovac egykori asszisztense marad a Bayern vezetőedzője

Bild
A Bayern München vezérigazgatója szerint a naptári év végéig biztosan, de lehet, hogy a tavaszi szezonban is Hans-Dieter Flick marad a Bayern München vezetőedzője.
Karl-Heinz Rummeniggeés Thomas Müller a 2019-es Oktoberfesten (Fotó: EPA/Michaela Rehle)

„Hansi Flickkel látványosan sikerült feltámadni, a csapatra azonnal hatással volt, szeretnék neki köszönetet mondtani” – mondta Karl-Heinz Rummenigge a bajor klub pénteki közgyűlésén, majd hozzátette Hasan Salihamidzic sportigazgatóval abban egyeztek meg, hogy Niko Kovac korábbi segítője karácsonyig biztosan marad a kispadon, de az sem kizárt, hogy még tovább. „Hansi, bízunk benned” – fogalmazott Rummenigge.

A Bayern München két hete, az Eintracht Frankfurt ellen 5–1-re elvesztett bajnoki után menesztette Niko Kovac vezetőedzőt, az Olimpiakosz elleni BL-meccsen és a dortmundi Bundesliga-mérkőzésen az eddigi asszisztens edző, Hans-Dieter Flick irányított a kispadról. Bemutatkozása remekül sikerült, az Olimpiakosz 2–0-s legyőzésével a csapat bejutott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe, a Dortmundot pedig 4–0-ra lelépték Lewandowskiék.

Hans-Dieter Flick (Fotó: EPA/Lukas Barth-Tuttas)

Kovac menesztése után egyből megkezdődtek a találgatások, hogy ki lehet az utód. A legesélyesebb jelöltként Arséne Wengert és Massimiliano Allegrit emlegetik, de szóba került Jose Mourinho, Ralf Rangnick, Erik ten Hag és Thomas Tuchel neve is, Rummenigge szavai alapján azonban úgy tűnik, a sztáredzőknek egyelőre várniuk kell a müncheni bemutatkozásra.

A Bayern München pénteki közgyűlésén egyébként elbúcsúzott a klubtól Uli Hoeness elnök, aki nem jelöltette magát újra és visszalépett a felügyelő bizottság elnöki tisztségétől is. A játékosként világ- és Európa-bajnok, 67 éves Hoeness első elnöki időszakában 2009-től 2014-ig állt a klub élén, majd adócsalásért kapott börtönbüntetésének letöltését követően 2016 novembere óta újra ő az egyesület elsőszámú vezetője.

További tartalmak