Hazard: Jelenleg Benzema a világ legjobb csatára

A Real Madrid labdarúgója, Eden Hazard csapattársát, Karim Benzemát tartja a világ legjobb csatárának, s meg is indokolta, miért.

A belga támadó középpályás a nyáron a Chelsea-től igazolt a Real Madridba, ahol nem kezdett valami lehengerlően. A 28 éves játékos egyes becslések szerint hét kiló túlsúllyal érkezett meg a Real szezon előtti edzőtáborába, azonban a felkészülés kevés volt ahhoz, hogy topformába lendüljön, s ez látszott is a teljesítményén.

De nemcsak Hazard, az egész csapat gyengén kezdte a szezont, a bajnokságbeli botladozások mellett a Bajnokok Ligájában is csak szenvedett Zinédine Zidane együttese, amely a az első két fordulóban nem tudott nyerni (először kikaptak a Paris Saint-Germain otthonában, majd hazai pályán ikszeltek a Brugge-zsel), a harmadikban pedig soványka 1–0-s döntetlenre futotta a Galatasaray vendégeként.

Lassan viszont úgy fest, a Madrid elkapja a fonalat (erről árulkodhat a törökök elleni hazai 6–0 a BL-ben, és a bajnokságban mutatott játék is javul), amiben kulcsszerepe van a csapat csatárának, Karim Benzemának.

A francia futballista szezonbeli 15 tétmeccsén 11-szer volt eredményes (9 találatával vezeti a spanyol bajnokság góllövőlistáját), emellett 5 gólpasszt is kiosztott, játékával és teljesítményével pedig kivívta Hazard elismerését.

„Miután három-négy hónapja játszom vele, azt hiszem, elmondhatom, jelenleg ő a legjobb csatár a világon. De a posztjától eltekintve nagyon fontos, hogy a játékával jobbá tesz másokat – olvasható Hazard nyilatkozata a Marcán.

A vb-bronzérmes támadó lassan maga is játékba lendül, s ha nincs is olyan csúcsformában, mint az előző idényben, úgy érzi, jó úton jár, s ugyanez igaz a csapatra is.

„A csapatnak egyre jobban megy, körülbelül egy hónapja a jó útra léptünk. Meccseket nyerünk, fejlődünk, ami számomra is könnyebbé teszi a dolgot. Úgy érzem, már dinamikusabb vagyok. Mindig lehet hova előre lépni, én pedig szeretném így folytatni.”

A belga válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Martínez szerint ha a gyengébb kezdet miatt bárkiben kétely merült volna fel a Real Madridnál, idővel mindenki rájön, ki az az Eden Hazard.

„Az biztos, hogy a sérülése miatt lassan kezdett új klubjában, de nehezítette a dolgát, hogy bajnokságot is váltott, ami más játékstílust is követel. Volt pár jó meccse a Realban, ami  alapján sokan azt gondolják, ez a legtöbb, amit tud, de tévednek. Valószínűleg időbe telik, míg a többi játékos rájön, mire is képes a pályán valójában. ”